ventilatie van een copycenter | Ecobouwers.be

U bent hier

ventilatie van een copycenter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van mon jansegers
02/10/2006 - 15:25

Kan iemand mij de ventilatienorm meedelen om een copycenter correct te ventileren (mechanisch), er staan 3 grote copymachines die continu draaien , dwz: hoeveel m3 lucht/ UUR?
Mon

2 Reacties

Reacties

afbeelding van solarlin
02/10/2006 - 16:45

Ik zou eerst kijken of de copymachines geen mogelijkheid tot bronafzuiging hebben. Bij de grotere machines is die vaak aanwezig en hierop kan een mechanische afzuiging aangesloten worden. De ruimteventilatie hoeft dan niet zo groot te zijn. Voor de zekerheid en de hoeveelheid kun je het beste informeren bij de leverancier van de copymachines.

afbeelding van Geert Bellens
02/10/2006 - 20:42

Misschien is dit een hulp. EPB legt voor kopieer/printerruimten 10 m²/persoon op. Als je de oppervlakte van het lokaal kent, ken je de minimumbezetting volgens EPB. Met de minimale luchtkwaliteit IDA 3 heb je dan 22 - 36 m³/h per persoon. Geert

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.