ventilatie type C via oud gemetst schouwkanaal van dampkap | Ecobouwers.be

U bent hier

ventilatie type C via oud gemetst schouwkanaal van dampkap

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van benny schaarman
30/03/2015 - 12:20

Een woning met gelijkvloers, verdieping en zolder onder zadeldak wordt gerenoveerd en voorzien van ventilatiesysteem C. Vandaag is er een gemetst schouwkanaal van 20x20cm, waarop op beide niveaus een dampkap van een keuken en een kitchenette is aangesloten. Na verbouwing zullen beide dampkappen verwijderd worden. Dit schouwkanaal wordt dan gebruikt om op de eerste verdieping een Ventiline ventilatie unit aan te sluiten. Vanaf de unit heeft de gebruikte lucht dan ongeveer 3,5m vertikaal door het gemetste kanaal af te leggen, voorafgegaan door ongeveer 2m horizontaal.

Wat is hier het risico op condensvorming, terugslag, slechte werking? De dampkap op de eerste verdieping werkt prima, maar vaak is de kookgeur te ruiken via de dampkap op het gelijkvloers. Iemand tips om dit optimaal te doen werken? Is een inbuizing van de schouw noodzakelijk of weggesmeten geld?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.