Ventilatie tussen houten draagbalken | Ecobouwers.be

U bent hier

Ventilatie tussen houten draagbalken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jvb
15/04/2008 - 16:15
jvb

Aangezien we houten draagbalken hebben, willen we deze zo goed mogelijk isoleren langs oven en onder. Om de omgevings en contactgeluiden te reduceren. Hiervoor gaan we aan verlaagd plafond met metalstuds maken (losgekoppeld van de balken) en bovenop de balken wordt een zwevende draagvloer gelegd mbv rockwool platen. Nu, ik lees overal dat je balken gaan rotten indien er niet genoeg "ventilatie" is. Is het dan wel goed om langs boven en onder alles "luchtdicht" te maken ?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van wgb
15/04/2008 - 22:13

Dit zijn altijd lastige vragen. Maar kan dit je iets helpen.
Lucht gaat altijd van warm naar koud. Dus een aantal maanden van het jaar wil je verwarmde lucht van binnen naar buiten. In deze lucht zit vocht. Even eenvoudig het is iets ingewikkelder. Oppervlaktes in deze constructie waarvan de temperatuur zeg maar rond de 13gr celcius is, daar zal het vocht uit die warme lucht op condenseren. Nat worden. Denk aan het beslaan van je ramen of ruiten. Als je evoor kan zorgen dat jouw vloeren, plafond en balken er zo warm mogelijk bij komen te liggen, huiskamer temperatuur, zal er niets gebeuren.
*Wim*

afbeelding van wgb
16/04/2008 - 19:19

Nee dat is het niet helemaal. Het gaat om het verschil tussen warm en koud. In jouw geval is het van belang welke temperatuur er heerst boven je plafond, vloer of wat daar is.
*Wim*

afbeelding van jan de prins-1
17/04/2008 - 10:22

Zorg zeker dat er geen dampdichte laag aan de koude kant zit. Damp die daar niet door kan, zal condenseren (koude kant) en dit gecondenseerde vocht kan schade aanrichten in uw constructie.
Maar op dit forum is al zeer veel geschreven over hoe je jouw situatie best aanpakt. Gebruik de zoekfunctie, zou ik zeggen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.