Ventilatie D Itho | Ecobouwers.be

U bent hier

Ventilatie D Itho

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van dirk vh-1
22/02/2015 - 17:25

We zoeken een ventilatie D en kregen een prijsopgave voor een ITHO HRU ECO-fan 3 van Daalderop.
Het is voor mij moeilijk om systemen te vergelijken en wat is de geloofwaardigheid van verkopers en brochures? Daarom graag de ervaring van eigenaars van dergelijk systeem.
In vergelijking met andere systemen met gelijkaardige capaciteit is het vrij goedkoop. Ik ben dus wat achterdochtig. Heeft iemand dit systeem hangen of geevalueerd?
 

2 Reacties

Reacties

afbeelding van DeJurgen
23/02/2015 - 15:43

Dag Dirk,

 

ik heb zo een systeem in huis.

 

Mijn bevindingen:

* het systeem werkt al enkele jaren zonder storingen

* de warmteterugwinning werkt goed: de verse lucht voelt niet koud aan

* onder normale omstandigheden ben ik tevreden over het lawaai

* bij temperaturen dicht tegen het vriespunt (inschakeling vorstbeveiliging?) vind ik het systeem te lawaaierig in de kamers dichtst bij de unit; mijn buren hebben een gelijkaardig systeem en hebben dit niet speciaal opgemerkt; misschien is mijn systeem niet 100% qua lawaai of liggen hun verwachtingen lager? Merk op: beneden is dit geen probleem; kies dus voor goede kwaliteit buizen en demping

* zoals bij alle ventilatiesystemen zijn filters vrij prijzig; mits wat zoekwerk kun je originele filters goedkoper kopen dan bij hun.

 

Ik heb ook een Itho warmtepomp en deze werkt feilloos. Daar de bouwfirma de buizen niet duidelijk genaamd had waren de juiste sensoren niet aan de juiste buizen gekoppeld. Daardoor liep in het begin de regeling mank. De technieker van Itho gaf een goede en vriendelijke service.

 

Extra opmerking: Itho gebruikt eigen fabrikant draadloze sturingen. Hoewel ze probleemloos werken vraag ik mij af of hun levensduur die van de unit overstijgen. Zullen er reserveonderdelen beschikbaar zijn mocht dit niet het geval zijn? Misschien is dit bij andere firma's ook zo. Misschien is er ook een eenvoudiger sturing mogelijk?

 

Mvg,

Jurgen

 

afbeelding van dirk vh-1
23/02/2015 - 22:07

Bedankt voor de reactie, Jurgen.

Klinkt positief. En wat de draadloze sturing betreft, als deze defect is en niet te herstellen is er nog de manuele bediening, toch?

Ik vraag me soms af of van de technieken die heden verkocht worden over pakweg 10 jaar nog iets herstelbaar zal zijn. Het zou me niet verwonderen dat we ook voor deze dure dingen naar een wegwerpmodel evolueren wegens-te-duur-voor-herstelling.

Vandaar dat het beter is een toestel te kopen van een merk dat al enige jaren bestaat. Hoewel, zelfs dat is geen "verzekering". Merken fusioneren... (vb. Rotex wordt Daikin)

 

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.