ventilatie | Ecobouwers.be

U bent hier

ventilatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van chris s
27/11/2012 - 21:27

Kan ik een Geïsoleerd kanaal voor ventilatiesysteem met warmterecuperatie als doorvoor buis voor de aan en afvoeropeningen gebruiken in een stenen muur van 20 cm met daartegen 30cm eps en bepleistering?

zijn hier nadelen aan? de specifieke doorvoerbuizen hiervoor vind ik nogal aan de dure kant.

Iemand ervaring mee?

 

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
28/11/2012 - 12:42
jandc (niet gecontroleerd)

Ik heb een gewone lindab buis voorzien van isolatie en dat door de muur gebracht (30cm in totaal). Die isolatie loopt door over de rest van buizen tot aan filterbox en ventilatie unit.

 

Kortom, de buizen beschouwen als een soort 'buiten' en de buizen als dusdanig isoleren.

afbeelding van chris s
09/12/2012 - 10:33

Is er hier ook iemand die weet waarom de aansluiting(doorvoer aan en afvoer)  van een paul ventilatietoestel 160 is en al de geisoleerde kanalen een diameter van 150 of 180 hebben? Moet je dan onmiddellijk een verloop stuk plaatsen dat is toch niet logisch. Hoe hebben andere paul gebruikers dit opgelost.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.