Venster banken binnen tips gezocht | Ecobouwers.be

U bent hier

Venster banken binnen tips gezocht

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van brother paul
21/09/2014 - 20:51

Vraagje Muur wordt geïsoleerd met xps 6cm je kunt zien dat er een boordje baksteen en dan de Xps met plaaster erop 

Ik vraag mij nu gewoon af wat bestaat er van oplossingen voor Vensterbank die isoleren en afwerken? Of gebruik je gewoon Xps en Pleister , of mdf Vensterbank, of Xps met een natuursteen, of een Xps met calsiplus plaat, of isolerende kunststof Vensterbank? Of Xps met aluminium? Of hebben jullie nog voorstellen? 

9 Reacties

Reacties

afbeelding van walter-8
22/09/2014 - 18:55

Waar zit die xps?

Bedoel je dat de muur nageisoleerd is langs binnen?

Walter

afbeelding van brother paul
22/09/2014 - 20:51

De muur, wordt bezet met xps op de binnenmuur een schil van bodem tot dak. Alle koude bruggen uitgewerkt. Xps tussen de draagbalken op de muur luchtdichtheid  dampscherm op de vloer en in de plafond.  Dampopen naar buiten

 

http://www.u-wert.net/berechnung/u-wert-rechner/?&d0=1.5&mid0=199&d1=6&m...

 

Later nog eens de spouwmuur vullen en klaar is kees 

http://www.u-wert.net/berechnung/u-wert-rechner/?&d0=1.5&mid0=199&d1=6&m... 

Je weet Walter dat ik dankzij mijn vriend van erfgoed al de averechtse oplossingen moet toepassen

Ik had graag zo pavatex leem op de muur gezet,  maar vrouw lief begon al te steigeren als ik sprak van 10cm,  en vond ook niet direct de ideale aannemer daarvoor 

Verder ramen allemaal vernieuwd rond 1.0

Dakje 8cmpur 10cm glaswol 2cm pavatex 

Nu nog grondlaag  10cm Pur  en denk met deventilatie in alle kamers dat het huisje prima verwarmd kan worden 

 

 

afbeelding van walter-8
23/09/2014 - 17:43

Ik ben nog niet helemaal mee. Als alle koudebruggen weggewerkt zijn kies je gewoon de vensterbank die je het mooiste vindt. Of zijn er rond de vensterbanken toch nog koudebruggen over?

ik heb geen mening over wat jij mooi moet vinden.

Walter

afbeelding van brother paul
23/09/2014 - 23:29

wel uw vensterbank komt dus niet meer nat... in principe moet je dus geen vensterbank hebben ? Dat was dan de vraag anders geformuleerd.

Of je hebt nog een vensterbank omdat het raam als het openstaat kan regenen, of als je het aan het kuisen bent kan het water dan op een vlak kan vallen zonder de muur en behang vuil te maken.

En anders zijn er geen passieve venterbanken. Ok dan

 

afbeelding van robin demey
27/09/2014 - 11:37

Als je geen koudebruggen hebt, wat wil je dan van ons weten?

afbeelding van brother paul
30/09/2014 - 08:48

In theorie is elk raam een koude brug en blijft het zo omdat uw muur en dus uw isolatie daar dunner is 

De enige isolatie die op die dikte voldoende isoleert is aerogel 

Ik dacht dat jullie zo'n producten zouden kunnen aanwijzen op de markt 

http://www.willcoproducts.be/gevelisolatiesystemen/isomax/

Of bvb een holle PVC vensterbank, en de lucht opvullen met aerogel granulaat, geeft een lambda van 0.02 op 1cm, of het equivalent van een 6cm houten vensterbank.

afbeelding van robin demey
30/09/2014 - 09:49

Met goed isolerende raamprofielen kun je bezwaarlijk van een koudebrug spreken hé. Ik laat trouwens een deel van de isolatie overlappen met het raamkader. Zo heb je geen "koude lijn" (kan op het juiste woord niet komen).

Wel zou de isolatielaag van binnenisolatie moeten doorlopen op de dagkanten binnenshuis om van geen koudebrug te spreken. Die islerende laag kan onder vorm van een vensterbank in XPS, optioneel eventueel bekleed/afgewerkt met pleister, marmer, MDF, hout of wat je esthetisch leuk vindt.
Aan de buitenvensterbank heb jij uiteraard geen koudebrugvorming bij spouwmuurisolatie, wel bij buitengevenisolatie: daar gaat men ook de isolatielaag laten doorlopen op de dagkanten rondom...
.
Maar let op met oude huizen of de ramen wel precies zitten op de spouw met spouwisolatie... Als ik de dikte van de binnenmuur met een rolmeter uitzet op mijn binnenvensterbank zit mijn spouw deels aan de binnenkant bij sommige ramen.
Men monteerde het raam vaak meer naar buiten dan nu het geval is en liet die deels op de buitenvensterbank steunen. Als het kader dan niet zo breed is als de spouw, zit een deel van die spouw onder de venstertablet.Tegenwoordig wordt een raamkader volledig aan de zijkanten vastgemaakt en "zweeft" ie aan de onderkant boven de spouw. BIJ OUDE HUIZEN MOIET JE VOORAL VEEL METEN EN NIET ERVAN UITGAAN DAT HET IDEAAL GEBOUWD WERD WANT TEGENWOORDIG IS MEN VEEL SECUURDER. 5millimeterwerk in plaats van halve cm-werk)

afbeelding van brother paul
31/10/2014 - 08:12

ze zitten inderdaad niet op de spouwmuur, want rond de ramen heb ik meestal zelfs geen spouw;..en ze varieren van boven naar beneden.  W&D ontbreekt de empathie van die situatie. Ik zet zoveel mogelijk XPS op de nissen

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.