Veluxramen en hete zomers | Ecobouwers.be

U bent hier

Veluxramen en hete zomers

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van edwin hacken
27/05/2006 - 21:14

Wij hebben bij de renovatie van onze woning twee kamers onder het dak ingericht met grote veluxramen. Voor de thermische isolatie van de veluxramen werd glas met K-waarde 1,4 voorzien en wij hebben externe en interne stores geplaatst. De beglaasde oppervlakte in onze slaapkamer is ongeveer 2x2m. Ondanks de externe zonnewering van velux en de isolatiewaarde van het glas wordt het bloedheet bij warme zomers, ondanks de oriëntatie noord/noord-west.
Wij overwegen nu de externe rolluiken van Velux te plaatsen. Alvorens dit te doen wil ik graag horen of iemand heeft kunnen ervaren hoe efficient die rolluiken als het erom gaat je kamer fris te houden.
Alvast dank.

4 Reacties

Reacties

afbeelding van gino van hoorebeke
27/05/2006 - 22:58

Wij hebben vorige zomer bij onze 2 Veluxramen een buitenzonnescherm voorzien dat eveneens te koop is bij Velux.
Ze zijn gemakkelijk zelf te plaatsen, niet zo heel duur, efficient tijdens warme zomerdagen en laten overdag nog voldoende licht door.

afbeelding van markie
28/05/2006 - 09:21

Vraag is natuurlijk of je velux de enige boosdoener is.
Waaruit bestaat de rest van je zolderisolatie?

afbeelding van mon jansegers
28/05/2006 - 12:00

Met de zonnewering van de veluxen is niks mis. Er zal wel iets mis zijn met de dikte van de isolatie en zijn warmtecapaciteit en de luchtdichting. Hoe zit het met de ventilatie?
Mon

afbeelding van ahardeman
28/05/2006 - 12:42

Ik heb dezelde zonneschermen als Gino (denk ik), eenvoudig aan te klikken in de zomer en oprolbaar (buiten) in de winter, werkten de eerste helft van mei perfect, alle kamers en badkamer bleven heerlijk koel (<22 graden)

Nu augustus nog afwachten???

Mvg Arnold

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.