velux isolerend kader BDX | Ecobouwers.be

U bent hier

velux isolerend kader BDX

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van stefan baes
01/12/2002 - 15:51

beste,

hebben degene die een velux in hun woning hebben gestoken, deze veluxen geplaatst met inbegrip van de bij velux verkrijgbare BDX isolerend kader, of is die kader niet nodig (en dus een commerciëel foefje van de firma) om het dakvenster goed te kunnen isoleren? idem voor de optie dampschermkraag (BBX).
dus zeer praktisch: raden jullie mij aan die extra opties erbij te nemen of zijn dat dure dingetjes die je in se niet nodig hebt om de isolatie goed aan te brengen?

stefan

4 Reacties

Reacties

afbeelding van geert daniels
24/02/2006 - 16:07

Ik wou effe terugkomen op de vraag van Björn in deze draad: zijn er mensen die ervaring hebben met de handbediende rolluiken van Veluxramen? Vormen de manuele bedieningen een koudebrug of tochtgat, of is dat te verwaarlozen? Is het de moeite en het geld waard om de voorkeur te geven aan elektrische bediening (of zonne-energie)?

Graag reacties, als het kan ook van mensen die persoonlijke ervaring hebben met de handbediende veluxrolluiken.

Geert

afbeelding van Geert Bellens
24/02/2006 - 17:57

Geert,

ik heb er zo twee, al een aantal jaar. Zeer effectief tegen de zon in de zomer. Tochtgat, koudebrug ? Geen idee. Ik heb niet de indruk dat er langs daar koude lucht binnen of buiten komt, maar ja, dat is subjectief waarschijnlijk.

Geert B

afbeelding van geert daniels
25/02/2006 - 00:25

Bedankt Geert,

Ik stelde me de vraag omdat bij gewone ramen met inbouwrolluiken de plaats waar het lint door de afkasting naar binnen komt een tochtgat is, om nog maar te zwijgen van de hele afkasting die vaak één grote onderbreking van de isolatie is en dus koudebrug is. Maar ik heb er eigenlijk geen idee van hoe zo'n rolluik op de velux gemonteerd zit en hoe die bediening eruit ziet.
De rolluiken zouden ook bij mij in de eerste plaats bedoeld zijn als zonnewering.

Geert

afbeelding van eric de bleser-1
27/02/2006 - 10:38

Geert,

ikzelf heb reeds een aantal jaren 2 Veluxen met elektrische rolluiken (Z/W-gericht).
Indien je bij de plaatsing, en voor de binnenafwerking, reeds de nodige bekabeling voorziet, is een tochtvrije afwerking perfect mogelijk. Ik heb geopteerd voor de elektrische variant op advies van mijn dakwerker die beweerde al een aantal negatieve ervaringen gehad te hebben met de manuele versies (als je tevens een vliegenraam voorziet aan de binnenzijde is een elektrisch rolluik wel veel praktischer!). Inzake warmteinstraling tijdens de zomermaanden helpen deze rolluiken wel degelijk!
Klein nadeel: bij hevige wind "rammelen" ze wel een beetje.

Eric

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.