Vals plafond in gyproc luchtdicht maken.. | Ecobouwers.be

U bent hier

Vals plafond in gyproc luchtdicht maken..

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van patjer1
14/12/2007 - 15:07

Als je een vals plafond van 20cm voorziet om je ventilatieleidingen in weg te werken en je werkt dit later met gyproc af, hoe krijg je dit plafond dan luchtdicht? Gyproc zal wel dicht zijn, maar hoe zit het dan met eventuele barsten en de aansluitingen aan de wand? Aftapen wordt hier moeilijk lijkt me...

2 Reacties

Reacties

afbeelding van patjer1
14/12/2007 - 17:25

Als je nu onder en boven een vals plafond hebt en erboven een piramidedak dacht ik om :

* te zorgen dat de dallen al dicht zijn aan de uiteinden door de druklaag
* op het gelijkvloers luchtdichte folie te gebruiken aan de hoeken plafond/wand om hier luchtdicht te zijn
* op het verdiep het plafond volledig bekleden met een dampscherm en dat in de muur inplakken en vervolgens het gyproc plafond plaatsen en dit bevestigen aan latjes die op het dampscherm bevestigd zijn.
* vervolgens de zoldervloer in compartimenten op te delen en al met cellulose of zo te vullen, het dampscherm bevindt zich dan al onderaan het verdiepplafond.

Werk ik zo correct? Moet het gelijkvloersplafond nog "gedicht" worden?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.