vaillant zonnepaneel | Ecobouwers.be

U bent hier

vaillant zonnepaneel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jean-3
08/02/2008 - 21:11

via men werkgever kan ik aan een super prijs een vaillant zonneboiler met één panneel kopen van vaillant. Is boiler van 150l en voor mij voldoende.Heeft iemand ervarinf met dit systheem een hoeveel maanden per jaar werkt dat voldoende ..graag info want we zijn pas gestart met zonne energie

3 Reacties

Reacties

afbeelding van zonstraal
08/02/2008 - 21:31

groeten stef zonne energie gebruiker
http://www.zonstraal.net/zonne-energie.htm

afbeelding van Anonieme gebruiker
08/02/2008 - 22:34
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Midden 2005 hebben wij volgende gekocht:
- AuroStep 150 liter VIH SN 150 i + AuroTherm VFK 900
- met combiketel ecoTEC plus VCW BE 296/3-5 (24/29 KW)

het zonnepanneel is 2m² en m.i. ruim voldoende voor een normaal gezin. Om een idee te geven van de zonne-opbrengst: deze avond stond de boiler op 47°C (de vorig 2 dagen veel zon en wel niet zoveel water gebruikt)
In de zommermaanden is het water snel 70°C, tijdens de winter/donkere dagen slechts 20 of 30°, maar dit is al een stuk warmer dan het koude leidingwater.
Tot op heden geen problemen met de zonneboiler en/of combiketel.

Enkele opmerkingen:
1./ we hebben geopteerd voor een klein systeem (misschien in de winter of bij piekverbruik onvoldoende) waarvan we weten dat zonne-opbrengst rendeert. Ter info: ik ben ervan overtuigd dat de investering in extra m² minder renderen omdat je in de zomermaanden een overaanbod zal hebben aan warm water.
2./ investering vooral gedaan omwille van de subisdies (aankoopprijs + installatie circa 2.600 euro - 625 eandis - - 625 provincie - 800 gemeente = netto 550 euro zonder rekening te houden met aftrek personenbelasting) waardoor de terugverdientijd vrij beperkt is (ik dacht max. een 5-tal jaar)
3./ ideale ligging = Z (of ZZW)

Succes !
jean schrijft:
> via men werkgever kan ik aan een super prijs een vaillant zonneboiler met één panneel kopen van vaillant. Is boiler van 150l en voor mij voldoende.Heeft iemand ervarinf met dit systheem een hoeveel maanden per jaar werkt dat voldoende ..graag info want we zijn pas gestart met zonne energie

afbeelding van jean-3
09/02/2008 - 20:51

bedankt voor de reacties
ga morgen op de beurs in bouwcentrum antwerpen ..men zonne boiler aan schaffen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.