uitgang condensatie ketel | Ecobouwers.be

U bent hier

uitgang condensatie ketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van andy1986
21/04/2013 - 19:03

hallo,

ik zit hier namelijk met een klein probleem, ik ben een bijbouw aan het zetten maar aan de uit de muur van het huis komt er de uitgang van de condensatie ketel, nu is het probleem dat ik niet genoeg ruimte over heb om een plat dak te maken.
NU is mijn vraag of er op zo een buis van de condensatie ketel een bocht van 90° opgezet kan worden en zo deze naar boven leiden?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van brother paul
23/04/2013 - 13:25

je moet daar een pompje op zetten

bij mij staat het in de kelder en het pompje pompt dat water naar boven tussen de camelia's die dankzij dat prachtig verzuurd condenswater prachtig bloeien trouwens.

anders moet je het water gewoon naar een afvoer loodsen. Maar omhoog zal het niet lopen, vergeet dat dus, je moet het water ergens naar beneden laten vloeien, en zeker geen verzakkingen in uw leiding hebben of anders zal het verstoppen

heb zo ook eens miserie gehad met een airco met condenswater die niet afvoer, ook door een onnozele knikje in de kabel, was wat verzakt, gaf een syfoneffect, maar dat is maar opgelost door een pompje op te plaatsen

 

zoeken op condenswaterpomp

https://www.google.be/search?q=condenswaterpomp&source=lnms&sa=X&ei=Ym92UaaACKnB0gWU2IFw&ved=0CAYQ_AUoAA&biw=1542&bih=920

nu ze kosten meer dan ik dacht, het zien er zo prulletjes uit van 25euro, maar kosten dus gemakkelijk het tiendubbele

afbeelding van Hans Delannoye
23/04/2013 - 17:37

paul, ik denk dat andy de schoorsteen bedoeld, maar 't is me ook niet helemaal duidelijk.

andy, kan jij je vraag een beetje verduidelijken?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.