uitbreiding living door veranda | Ecobouwers.be

U bent hier

uitbreiding living door veranda

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Artur Antonissen
14/03/2013 - 16:30

onze achterbouw is slecht geïsoleerd, vloerplaat loopt door ramen zijn niet afgedicht met PUR. nu hebben vanachter een vrij grrot terras en daar gaan we gedeltelijk een veranda laten plaatsen.
Deze komt tussen twee bestaande muren te staan. Langs de rechter kant, een enkele muur met spouw die voor het grootste deel ook binnen de veranda van m'n gebuur grenst. Langs de linker kant een volle muur van snelbouw+gevelsteen (+-30cm), deze geeft uit op de koer van de andere gebuur.
De rechtermuur zullen de spouw laten inspuiten.

De vloerpaat (+-20cm) loopt onafgebroken tot 5m achter ons huis. Daar waar de veranda komt, zal ik zelf een gracht graven (1m), fundering gieten, diba, Ytong placeren en ardeense steen. Ytong moet wel in de zijmuren inslipen.
Voor de veranda zelf, hebben we kw 1.0 voor het glas, en 2.4 voor de profielen.

Kan iemand mij wijzen op iets waar ik niet aan denk?
Zal ik langs de linkse muur teveel warmte verliezen? en zowel, hoeveel zou ik deze dan moeten isoleren om aan dezelfde kw te komen?

grts

2 Reacties

Reacties

afbeelding van AntonLaenen
15/03/2013 - 17:30

Langs de linkse muur zal je idd wel wat warmte verliezen, je kan deze misschien langs binnen isoleren ? Je kan hier verschillende materialen voor gebruiken, afhankelijk van de situatie.

 

Let ook op:

Ik weet niet hoe goed je huis verder geisoleerd is maar een veranda isoleert niet uitstekend goed, vergeleken met een standaard muur met 6 cm PIR isoleert de muur ong 3 keer beter. Voor in de zomer kan zonnewering misschien noodzakelijk zijn.

Anton

afbeelding van Artur Antonissen
17/03/2013 - 09:41

de linkse muur wordt idd langs binnen nog geïsoleerd (ondertussen met m'n vrouw al overeengekomen). Het huis is een klein twintig jaar oud en eigenlijk niet zo goed geïsoleerd. maar over twee jaar hebben we het dak geïsoleerd met 20cm rockwoll. wat een gevoelig verbetering bracht. binnen een paar jaar zullen we waarschijnlijk ook ramen vervangen en platdak isoleren. ik wil vooral zeker zijn dat we de werken deze keer op een meer efficiënte manier aanpakken, zodat we binnen 20jaar niet nogeens opnieuw moeten doen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.