Twee ramen in gevel? | Ecobouwers.be

U bent hier

Twee ramen in gevel?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
25/04/2008 - 15:52

Graag had ik jullie mening over het volgende probleem gehad.

Wij hebben twee jaar geleden een huis gekocht dat deels gerenoveerd is. Zo zijn er overal nieuwe ramen gestoken (glas 1,1 W/m²K) en is de binnenafwerking zo goed als afgewerkt. Nu zijn wij van plan de muren langs de buitenkant te isoleren (is een volle buitenmuur, geen isolatie aan de binnenkant). Naar ik hier op het forum heb gelezen is het best je ramen zo te steken dat ze gelijklopen met je isolatie (zodat er één doorlopend geheel is). Aangezien alles eigenlijk al gerenoveerd is (ca. 3 jaar geleden), en op een manier dat het heel moeilijk is om de ramen te verwijderen zonder ze te beschadigen, hadden wij gedacht of het een probleem is om een tweede raam te voorzien? Je zou dus een extra raam krijgen die in de isolatie van de buitenmuren zit (houten kader met isolatie tussen, afgewerkt met hout). We zitten dan met twee ramen met dubbel glas (dus 2 x 1,1 W/m²K). Is dit technisch mogelijk? Krijg je geen condens tussen deze twee ramen? Ook wat betreft het openen van deze ramen (de eerste ramen zijn draai-kip-ramen), kan dit?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van mon jansegers
25/04/2008 - 16:30

Info kan je vinden bij: SCHWORER HAUS, KLIMA PLUS FENSTER.
Mon

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.