Tulikivi speksteenkachel | Ecobouwers.be

U bent hier

Tulikivi speksteenkachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Sporterke
22/05/2011 - 19:54

Wij zullen wellicht een Tulikivi speksteenkachel laten plaatsen. We zijn op zoek naar mensen uit de provincies West- en Oost-Vlaanderen die dit ook hebben gedaan en hun bevindingen met ons willen delen.

6 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
22/05/2011 - 21:12

 Er is hier een gigantisch topic over speksteenkachels op het forum, gebruik de zoekfunctie eens? Je zal er wel enkele mensen vinden die je verder kunnen helpen.

afbeelding van Sporterke
22/05/2011 - 21:39

Inderdaad, heb ik voor een groot deel gelezen maar ik zoek echt reacties van mensen uit West- en  Oost-Vlaanderen. _

In West-Vlaanderen heb je vooral Broucke als verdeler maar ik wil niet zomaar zonder extra informatie zo'n som investeren.

Op het aangegeven topic wordt er heel veel over Limburg gepraat maar we zouden het toch wat dichter willen houden.

afbeelding van Meisje
22/05/2011 - 23:51

Bij ons is de Tulkivi Sonka C geplaatst op 18 maart door Broucke afdeling Knesselare.

afbeelding van Sporterke
23/05/2011 - 07:31

En alles naar wens? Zowel voor als nadien? Ben een beetje bang omdat Broucke zo met 4 vestigingen zit en dat er dan ook bijvoorbeeld niet te onderhandelen valt. (zo'n beetje het alleenheerschap)

afbeelding van Meisje
24/05/2011 - 23:54

Ik moet beamen wat Bramcup zegt: alles en iedereen hangt af van Dutry. Er valt enkel te onderhandelen over kleinigheden en bijkomstigheden met de leverancier die je zelf kiest. Alhoewel dat zelf kiezen ook moet genuanceerd worden. Wij wilden de opmeting, tekening, bestelling, levering, plaatsing ... alles door Dutry zelf laten doen maar dat kon niet. Elke leverancier heeft zijn regio en dat wordt blijkbaar zéér streng opgevolgd, zelfs na telefonisch aandringen bij deze die het hoogste woord heeft kon daar niet van afgeweken worden. Wij bestelden dus bij Broucke in Knesselare maar voor de plaatsing komt een vakman van Broucke Roeselare zelf, eentje die niks anders doet dan speksteenkachels plaatsen. Alles is met grote precisie geplaatst en het huis bleef proper. Qua snelheid kon het beter maar daar wil ik het in een publiek forum niet over hebben. De kachel is wel 'ingestookt' door de vertegenwoordiger van Broucke Knesselare zelf nadat de kachel 14 dagen had moeten uitdrogen. Niets dan lof voor deze vertegenwoordiger, hij kent zijn vak.

Door het té goede weer sinds april konden we nog niet echt doorstoken, kwestie van de deuren en ramen niet te moeten openzetten en voor de vogeltjes te stoken. Dat wordt dus afwachten tot het écht koud wordt...

afbeelding van bramcup
23/05/2011 - 11:31

Denk dat er in België zoiezo niet veel te onderhandelen valt voor de prijs van een Tulikivi speksteenkachel. Dutry heeft hier het alleenheerschappij in handen. Voor te onderhandelen moet je in finland zijn ;-). Tussen de belgische verdelers onderling kan wel wat verschil zitten in prijs bij het plaatsen van accessoires, schouwaansluiting, afwerkingen met speksteen, .... maar op de kachel zelf allicht niet zo bijster veel. 

 

Verschil wordt vooral gemaakt in service en aftersales denk ik. 

 

Hier sonka/c geplaatst door Ballet, tot nu toe veer tevreden maar moeten nog een eerste winter meemaken. Ik had na het instoken wel een probleempje met de kachelruit waarop een wazige plek gekomen was die ik er niet meer af kreeg. Ballet hierover gecontacteerd en ze hebben de ruit onder garantie vervangen. Erna geen onverwijderbare aanslag meer op de ruit na het stoken. Het zal allicht gewoon een slechte ruit geweest zijn.   

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.