trojan? | Ecobouwers.be

U bent hier

trojan?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van guy-14
20/08/2006 - 20:36

Hallo,

Mijn tweede pc vertelt me dat het bbl energieforum besmet is met het de trojan downloader "JS.Agent.ap".

Ik gebruik Kaspersky Antivirus 6.0. Hun webviruslist kan niet veel vertellen over het virus, het zou recent zijn (added 7 aug).

M'n eerste pc heeft Bitdefender als antivirusprogramma en meldt niets wanneer ik op het forum kom.

Ik ben geen specialist, 'k wil het enkel melden, misschien heeft iemand er wat aan...

Groetjes,

Guy

2 Reacties

Reacties

afbeelding van joris gansemans-1
21/08/2006 - 10:11

Guy,

Die melding wordt inderdaad door een aantal virusscanners gegeven. Meer dan waarschijnlijk wordt een stukje code op onze website verkeerdelijk aanzien als een virus. Dat stelt Combell, de provider die de site host.

Over de Trojan zelf, "Trojan-Downloader.JS.Agent.ap" valt bijzonder weinig te vinden op internet. Maar het lijkt ons onwaarschijnlijk dat de site geïnfecteerd zou zijn. De kans is groot dat een aantal virusscanners te fijn zijn afgesteld, en dus een "vals positief" genereren.

We gaan na hoe we dit probleem kunnen verhelpen.

Joris

afbeelding van veerle-15
22/08/2006 - 20:23

Ik heb al enekele weken hezelfde probleem en heb het ook al gemaild naar BBL. Als ik een vraagstaart open meldt 'F-secure 2006' : VIRUS AANGETROFFEN/VERWIJDEREN/COMPUTER TERUG OPSTARTEN. Eerst ging het over Trojan clicker. Nu is het Trojan downloader. Als ik meer details vraag meldt F-secure dat er een klein bestandje (telkens met een andere naam) wordt aangetroffen ergens bij de tijdelijke internetbestanden. Het is heel vervelend en ik ben er toch wel wat ongerust over.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.