trippel beglazing | Ecobouwers.be

U bent hier

trippel beglazing

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van ttom
16/08/2011 - 11:20

Ik heb een offerte aangevraagd voor ramen met trippel beglazing.
Eén van mijn ramen is 2.6 meter op 2.23 meter.

Nu heeft de verkoper me verteld dat er een beperking van oppervlakte is bij trippele beglazing. Volgens hem is de grootste oppervlakte van trippel beglazing 5 m². Dit raam zou volgens hem in twee stukken moeten gemaakt worden.

Klopt het dat er een beperking van oppervlakte op trippel beglazing zit?

mvgr

4 Reacties

Reacties

afbeelding van nayy
16/08/2011 - 11:50

 

Hallo,

toen ik offertes liet maken voor mijn vensters is dat ook gezegd geweest door 1 verkoper... weet niet of het juist is.

Ik heb gekozen voor gewoon hoogrendementsglas, als ik gezien heb hoe ze bij mijn vensters moesten sleuren met 4 man om dat te verplaatsen is triple glas in zo'n afmetingen met mankracht gewoon niet te verzetten...

 

groeten,

 

Nayy

afbeelding van m2ts
16/08/2011 - 12:18

Wij hebben een aanvraag gedaan voor een raam van +- 10,5 m² en dit blijkt bij iedere offerte mogelijk te zijn. Bij één van de offertes werd wel een variant voorzien in twee stukken, wat goedkoper zou zijn in uitwerking

afbeelding van Kris Vandermeulen
16/08/2011 - 12:42

er zijn bepaalde glasfabrikanten die hun eigen productie maten hebben en dus ook maximum groottes.

Een verkoper van glas heeft me ooit gezegd: vanaf een bepaald formaat stijgt de prijs ook meer dan evenredig. Een raamoppervlak dan opdelen komt dan goedkoper, ook als is er meer vensterprofiel in rekening te brengen.

 

Betreffende het raamprofiel zelf, dat moet uiteraard ook dat hoge gewicht van zo'n grote oppervlakte driedubbel glas kunnen dragen...

 

En is er ook nog de uitzetting van het raam waar de verkopers rekening moeten houden ....

afbeelding van Hans Delannoye
16/08/2011 - 16:41

tom

de grootte is beperkt door de grootte van de tafels bij de fabrikant.  10 m² is mogelijk,  maar dan zit je bij een gewoon 3-voudig glas rond de 600 kg.  maar dat raampje dat jij noemt is niet echt groot, vermoedelijk moet dat met 6mm glas, je zit dan bij zowat 260 kg, of 350 kg als het een gelaagd glas is.  maar het kan best dat jou fabrikant dat niet ziet zitten, of de technische mogelijkheden niet heeft dit te produceren. denk er wel aan dat dat nu misschien makkelijk te plaatsen is, maar als dat glas stuk gaat, zal het niet zo eenvoudig zijn om het te vervangen!

hans d

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.