Toegang grondwaterput | Ecobouwers.be

U bent hier

Toegang grondwaterput

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van soapwater
21/06/2012 - 16:50

Ik heb de oude grondwaterput gevonden. De pomp werkte en ik wist dat de oude loden buis ergens onder de vloer lag, maar nu hebben we de put gevonden. Er staat +/- 60cm water in op een diepte van +/- 1m onder het vloeroppervlak.
Nu zit de put half onder de fundering van de bijbouw.
Ik heb een gat gemaakt in het deksel waar nu een stuk regenpijp in zit zodat ik latet een nieuwe aanzuigbuis met terugslagklep kan monteren.
Het geheel komt onder de isolatie en chape te liggen dus ik zal nooit nog aan de put geraken zonder te kappen.
Heeft iemand een idee om het toch toegankelijk te houden zodat ik bij eventuele problemen aan de terugslagklep kan?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van spinner
24/06/2012 - 11:52

 

Zo ik de situatie hier kan lezen:
Is het mogelijk om een pvc-buis met een flauwe bocht van 90°, vanuit de put naar een andere ruimte te leggen?
Zo kan je er een pet-darm in trekken met een filter eraan.
En die altijd nog terug trekken als er iets met de terugslagklep of filter is.
afbeelding van geert devos
25/06/2012 - 08:48

Heb ongeveer hetzelfde probleem gehad met een bestaande  septische put die onder de keukenvloer van een nieuw te bouwen rijhuis (afbraak en heropbouw) kwam te liggen; Geen koer of tuin, alles werd volgebouwd. Heb dit opgelost door zelf een soort inspectieput (pvc rioolbuis van 30cm doormeter , met daarop een lucht (en geur!-dicht) schoefdeksel gelijmd) , en dit mee in te gieten met de nieuwe betonnen vloerplaat.

het geheel werd weggestoken achter een keukenkast , waar ook de frigo voor kwam te staan.

Zo is het altijd mogelijk om de put te inspecteren (frigo wegtrekken, schroefdeksel losmaken) en eventueel leeg te zuigen.

Deze stukken gevonden bij Deschacht plastics in Lochristi, want dit zijn geen normale diameters die in de woningbouw gebruikt worden.

Tot nu toe geen geurhinder.

Is misschien een oplossing, maar kan natuurlijk niet in het midden van een woonkamer (alhoewel , mooi gelijk maken met je vloerafwerking en matje/tafeltje erover ?)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.