Tips Duitse of Oostenrijkse websites ecobouwmaterialen | Ecobouwers.be

U bent hier

Tips Duitse of Oostenrijkse websites ecobouwmaterialen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Els-Sallets
17/10/2015 - 00:49

Hallo ecobouwers,

Ik ben op zoek naar Duitse en/of Oostenrijkse webshops met bio-ecologische bouwmaterialen zoals Celit 4d, Steico-platen, Ytong kimblokken, enz.

Heb al eentje gevonden: baunativ.de, maar heeft geen gigantisch uitgebreid assortiment. Heb al verschillende zoektermen gebruikt via google.de en zoektaal Duits, maar kom niet echt op iets interessant uit.

Daarom wou ik jullie hulp inroepen, misschien heeft er hier iemand goeie ervaringen met een bepaalde online ecobouwhandel of zoektips? Ik kijk reikhalzend uit naar advies :-)

Els

5 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
19/10/2015 - 17:00

dag els

er zijn er wel wat, maar waarom moeten het absoluut duitse of oostenrijkse sites zijn ?  ik vind dit een vreemde vraag.

afbeelding van wim69
20/10/2015 - 19:45

Waarschinlijk omdat ze hoopt dat die in Duitsland goedkoper gaan zijn dan in Be,gie, wat vaak ook het geval is

afbeelding van Hans Delannoye
20/10/2015 - 19:59

inderdaad, die zijn soms goedkoper.  maar, als ik zie om welke producten het gaat (volumineus), zal dat vanwege de transportrkosten allicht niet interessant zijn.

afbeelding van Els-Sallets
20/10/2015 - 22:37

Dag Hans en Wim,

Inderdaad met de bedoeling om te besparen op de aankoopprijs. We zijn zelfbouwers. Heb ondertussen al enkele interessante sites gevonden zoals baunativ en baustoff-holzhandel en gaat toch over 25-27% lagere prijs voor identiek dezelfde materialen. Inderdaad moeten we dan ook rekening houden met transportkosten om het volledige kostenplaatje te hebben. 

Tips nog altijd welkom :-)

Els

afbeelding van Hans Delannoye
21/10/2015 - 10:10

els

heb op de betreffende websites even gekeken, en transport inclusief zijn ze volgens mij eerder duurder.  baunativ zeker, de andere geeft geen vrachtprijzen op.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.