tijdelijke verwarming bijgebouw | Ecobouwers.be

U bent hier

tijdelijke verwarming bijgebouw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van beerjen
11/08/2005 - 09:36

Wij hebben een grond kocht en volgend jaar gaan we er op beginnen bouwen. Op dit moment wonen we achteraan in wat vroeger een bakkerij was. Dit is een gebouw van ongeveer 80 m² maar de muren bestaan slechts uit een dubbele betonplaat geïsoleerd met ongeveer 10cm isimo. In het dak zitten ook 5 dubbelwandige koepels en die zorgen ervoor dat alle warmte verloren gaat.
Op dit moment verwarmen we het gebouw met elektrische vuurtjes maar deze verbruiken belachelijk veel energie. Ik vrees ook dat we in de winter (we zullen er toch minstens één moeten overbruggen)de ruimte niet opgewarmd zullen krijgen. En met een baby'tje van 8 maanden is dit wel belangrijk.
Gas binnen trekken is te duur omdat het gebouw te ver van de straat staat en omdat we voor de relatief korte tijd geen te grote kosten willen doen.
Heeft er iemand een idee hoe we onze 'bakkerij' zouden kunnen verwarmen op een goedkope en duurzame manier?

Alvast bedankt,

Bert

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
13/08/2005 - 17:36

Bert

Voor de koepels kan je een kader maken met twee PE-folies, eentje aan elke kant van het kader. Dat bevestig je onderaan de koepels, in de mate van het mogelijke zo luchtdicht mogelijk. Geeft hetzelfde effect als dubbel glas (wel geen 1.1 glas natuurlijk).
Voor de verwarming b.v. gesloten wandkachels op propaan, is niet spotgoedkoop, maar in elk geval redelijk veilig. Zibro-kamin zou ik afraden.

Hans

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.