tijdelijk glaswol isolatie leggen | Ecobouwers.be

U bent hier

tijdelijk glaswol isolatie leggen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
25/09/2005 - 11:05

Ik heb momenteel een aantal m² glaswol 12cm met een alu scherm liggen die ik nog moet verwerken om mijn zoldervloer verder te isoleren. Nu doe ik dat enkel wanneer ik er tijd voor heb en het slecht redelijk koud weer is. Maw dit kan nog wel een winter of langer duren.

Nu dacht ik eraan deze rollen uit te rollen op die reeds geïsoleerde plaatsen waar ik het kan doen zonder hinder te geven op zolder. De vraag is of ik deze dan best met de alu-folie naar beneden of naar boven leg. (Ik weet dat normaal de alu aan de warme zijde moet komen)

De zoldervloer (boven de woonkamer) bestaat uit een balkenstelsel wonder gipsplaat zit, ertussen een 16à18-tal cm glaswol met alufolie naar onder + kleine horizontale luchtspouw en erboven een -gewone-vezelplaat. Als ik de tijdelijke bijkomende isolatie met alu-folie naar onder lig, loop ik dan het risico dat er waterdamp in de vezelplaat zal condenseren? Als ik de alufolie naar boven leg zal dat in de glaswol gebeuren. Als ik deze glaswol dan omdraai om verder te verwerken ga ik er vanuit dat dit water terug zal verdampen.

Of speelt dit geen rol?

Alain

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
28/09/2005 - 20:09
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Echt niemand die hier raad bij heeft?

Alain

afbeelding van Anonieme gebruiker
21/10/2005 - 19:09
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Laatste maal, niemand die hier ervaring mee heeft?

Ik zou het jammer vinden dat de isolatie in de verpakking op zolder zou blijven liggen deze winter en zie op om de alu-folie er voor een tijdelijke toepassing af te halen (uiteraard beste oplossing).

Alain

afbeelding van Anonieme gebruiker
21/10/2005 - 20:28
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Leg de helft met de folie naar boven en de andere helft met de folie naar beneden. Ga dan in de winter eens kijken wat het resultaat is, ik denk niet dat iemand hier ooit die proef gedaan heeft!

vr gr

Pluto

afbeelding van walter-12
21/10/2005 - 22:33

Alain, als dampscherm zal het niet zoveel uitmaken. Dat dampscherm zit er al onder dus normaal zou er niet zoveel vocht door de vloer meer mogen heendringen. Als de rollen gewoon los liggen dat beetje vocht ook nog wel weggeraken.
Leg ze zoals je zelf wenst.
Een maar, als je zolder helemaal niet verder geïssoleerd is, en er weinig luchtdicht is, zou het kunnen (zou), dat er condensatie ontstaat op alu folie als die naar boven licht. Maar het lijkt me weinig waarschijlijk.

Walter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.