Thermostatische radiatorkranen met begrenzer | Ecobouwers.be

U bent hier

Thermostatische radiatorkranen met begrenzer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van stefankellens
13/05/2013 - 14:22

Hallo

Voor de kamers van de kids ben ik op zoek naar thermostatische radiatorkranen met een begrenzer. Ik heb ook al horen spreken over 'schoolkranen' omdat deze blijbaar ook in schoollokalen gebruikt worden.

Het moet wel gaan om een degelijke begrenzing dmv een speciale sleutel of zo.
De huidige kranen kan ik ook blokkeren of begrenzen met een plastieken pennetje, maar dat hadden ze onmiddellijk door.

Kan er iemand mij verder helpen?

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
13/05/2013 - 18:22

dat zijn eigenlijk de gewone kranen, enkel de thermostatische koppen zijn verschillend.  o.a. de thermostaatkop B van heimeier (overheidsmodel genoemd) is beveiligd, maar kan enkel op één vaste stand.

afbeelding van walter-8
14/05/2013 - 00:40

mmm; lijkt me interessant opvoedkundig probleem eerder dan een technisch probleem.  

Ik heb gewoon lieve kinderen.  De afspraak is dat als ze het te koud vinden op de kamer ze het me gewoon komen zeggen en dan zoeken we samen een oplossing ipv dat ze zelf aan de collectors gaan draaien (eigenlijk mogen ze zelf aan de collectors draaien, maar ik houd een oogje in het zeil).

Ik heb misschien een betere technische oplossing.  De baard: als ik mij autoriteit over mijn kinderen verlies laat ik mijn baard staan.  Dat lijkt te helpen...

Ik denk dat je een probleem probeert op te lossen dat er geen is.  

Walter

afbeelding van bramcup
14/05/2013 - 10:07

De koppen van begetube 3000 of 4000 kan je begrenzen/vastzetten. Hiervoor moet je met een schroevendraaier het kapje afnemen en dan pinnetje verplaatsen. Dat de kleine kinderen dit kapje zelfstandig afnemen lijkt me straf maar dit zal ook niet onmogelijk zijn.

 

Andere optie is een weersafhankelijke regeling zetten en de installatie zo instellen/afregelen dat alles gewoon open kan blijven staan zonder oververhitting van de ruimtes ....  

afbeelding van PatrickM
14/05/2013 - 10:45

En nog een optie is ervoor zorgen dat op slaap- en/of speelkamers geen verwarming nodig is, geheel volgens de filosofie van dit forum...

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.