Thermostatische kranen/draadloze thermostaat | Ecobouwers.be

U bent hier

Thermostatische kranen/draadloze thermostaat

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Timmy DS
13/10/2015 - 16:45

Hallo

Ik zoek een oplossing voor het volgende "probleem".
Momenteel verwarm ik met gas via radiatoren.
De gaswandketel is een Buderus Logamax GB132.
De thermostaat hangt in de woonkamer, de radiatoren in de woonkamer hebben geen thermostatische kranen. Alle andere radiatoren zijn wel voorzien van thermostatische kranen.

Ik heb een pelletkachel gekocht. De badkamer verwarmt niet meer doordat de temperatuur in de woonkamer deels gestuurd wordt door de pelletkachel.

Welke oplossingen zijn er om de badkamer van warmte te voorzien?

Alvast bedankt.

Timmmy

6 Reacties

Reacties

afbeelding van benn
13/10/2015 - 23:24

De thermostaat in de badkamer hangen, de thermostatische kraan in badkamer weg en in leefruimte er bij plaatsen.

afbeelding van charel
14/10/2015 - 09:39

Of zoals de titel al suggereerde, een draadloze thermostaat die je naargelang de omstandigheden van plaats kunt veranderen.

Je moet dan wel de radiatoren van de living ook van thermostatische kranen voorzien. Het is best dat je dan een bypass voorziet in de installatie of ergens een (kleine) radiator zonder thermostatische kraan steeds geopend houdt.

afbeelding van pierrechristiaens@telenet.be
14/10/2015 - 10:23

 

 

Hebt ge nog andere kamers die moeten verwarmd worden op het ogenblik dat de pelletkachel aangaat? Bijvoorbeeld slaapkamers die als studeerkamer dienst doen?

 

Zo ja, dan moet ge themostatische kranen in de living plaatsen en de de thermostaat hoog genoeg zetten wanneer de pelletkachel brandt, zodat de ketel verder draait. Maar de thermostatische kranen zullen dan in de living sluiten.

 

Zo neen, is misschien het simpelste om de badkamer 's avonds elektrisch te verwarmen. Oplossing één is natuurlijk beter, in een zeer goed geïsoleerd huis kan oplossing twee ook goed werken.

afbeelding van Timmy DS
14/10/2015 - 11:30

Bedankt voor de reacties.

De thermostaat in de badkamer hangen is volgens mij moeilijk haalbaar.

De gaswandketel staat in de garage en de badkamer is boven.

Momenteel is het de enige kamer die moet (extra) verwarmd worden.

Aan een draadloze thermostaat (Buderus) heb ik ook gedacht maar daar lees ik enkel negatieve ervaringen over.

Bij een draadloze thermostaat moet ik dan sowieso ook thermostatische kranen zetten in de woonkamer?

Wat is het meest energiezuinig? De woning is goed geïsoleerd, het betreft een nieuwbouw van 2007.

Gr Timmy

afbeelding van pierrechristiaens@telenet.be
14/10/2015 - 15:52

 

 

Wij hebben in 2006 een huis gezet met een k-waarde van 33 (oude normen, zonder koudebruggen in rekening te brengen). We hebben overal vloerverwarming. Deze is minder effectief dan radiatoren in een badkamer, omwiille van de kleine vloeroppervlakte. Wij hebben afgezien van een dubbele waterkring met een aparte radiator in de badkamer, om er gewoon gedurende korte tijd elektrischte te verwarmen.

 

Als uw huis voor die tijd goed heïsoleerd is, dan moet de verwarming zelfs niet meer aanspringen als ge uw living 's avonds met een pelletkachel goed opwarmt.

afbeelding van robin demey
16/10/2015 - 21:55

Het kan inderdaad zuiniger/goedkoper zijn om met een elektrisch stralertje bij te verwarmen indien nodig; dus tijdens het wassen (1u/dag?), dan 24/7 uw badkamer warmer te houden.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.