thermostaatkraan | Ecobouwers.be

U bent hier

thermostaatkraan

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bert-59
02/10/2005 - 13:57

Beste

Laatst hebben we thermostaatkranen geplaatst in de keuken en de hal, daar het in die ruimtes altijd koud werd als de ingestelde temperatuur in de kamer werd bereikt.
In de kamer was het dan bv 22 graden, de radiatoren koud of lauw.
Om het toch warm te houden in de keuken en hal hebben we de thermostaatkranen geplaatst.

Nadat de kamer op temperatuur is en na verloop van tijd de radiatoren lauw of koud worden werken de thermostaatkranen in de hal en keuken niet.
Als ik deze op de hoogste stand (5) zet, blijven de radiatoren gewoon koud.

Is dit normaal of zie ik iets over het hoofd ?

groetjes

Bert

3 Reacties

Reacties

afbeelding van marcelvm
02/10/2005 - 14:50

heeft u in de kamer ook thermostatise kranen

afbeelding van stefan-14
02/10/2005 - 19:57

Bert,

als je kamerthermostaat uit is (warm in de living) zal de CV-ketel uit gaan, pomp niet draaien en zal dus geen warmte uit geen enkele radiator komen.

Stefan

afbeelding van ahardeman
02/10/2005 - 20:47

Je moet ofwel overal thermostatische kranen hebben, dan heb je vaak ook een weersafhankelijke temperatuurregeling die het water op de juiste temperatuur brengt, per kamer sturen de thermostaatkranen dan de vraag

Nu slaat inderdaad je cv pomp uit door een signaal van je kamerthermostaat. Vaak kun je op je cv ketel de nadraaitijd van je pomp instellen op 10 minuten danwel 24 uur. Zet die op 24 uur ipv 10 minuten dan draait de pomp in ieder geval door en wellicht je ketel ook (hangt van je besturing van de kamerthermostaat af)

Mvg Arnold

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.