thermostaat RC30 | Ecobouwers.be

U bent hier

thermostaat RC30

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van pat-6
28/06/2006 - 22:33

Ik zou graag communiceren met iemand die ook een buderus GB142 staan heeft en deze laat werken met de thermostaat RC30. Ik zit met wat vragen die ik niet opgelost krijg.

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
30/06/2006 - 06:35
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Patje stel gewoon wat je wenst te weten, zal proberen deze te beantwoorden.

afbeelding van pat-6
01/07/2006 - 07:41

Ronny
Heel concreet - Wat ik heel vervelend vind aan de RC30 is het volgende: wanneer ik het bv. 's avonds te koud vind in huis dan kan ik de thermostaat (staat in het klokprogramma) iets hoger zetten door met de ronde knop de t° op bv. 22° te zetten. Dit is te vergelijken met hetgeen ik voorheen kon bij de thermostaat irt30 door op de +/- knoppen te drukken. Maar -- wat gebeurt er: deze verhoogde t° verdwijnt niet bij het volgende schakelpunt. Dus thermostaat gaat over naar nachtregime, 's morgens gaat hij terug over naar dagregime en gaat dan opwarmen naar die 22°. Dit terwijl ik maar 21° nodig heb. Ik moet dus iedere keer er aan denken dat ik manueel (via de grote ronde knop) de temperatuur terug naar bv. 21° of lager zet.
Bij het Nederlands model (moduline 400) is dit niet zo. Daar verdwijnt de hogere temperatuur wel bij het volgende schakelpunt. Vandaar dat ik de RC30 wil omruilen voor de moduline 400.
Ik kreeg ook al een bericht van nefit Nederland dat de moduline 400 te gebruiken is voor de GB142. Ik kan ook kiezen voor de (vroegere) irt30, maar dan dien ik tussen de thermostaat een RCC-module te zetten. Waarom zou ik voor deze laatste optie kiezen? Omdat ik gehoord heb via via dat buderus België volgend jaar in maart een volledig nieuwe thermostaat gaat uitbrengen (ook voor de GB142) en ik nog een irt30 liggen heb. Het enige nadeel wat de irt30 heeft, is dat er geen thermische desinfectie te programmeren is. Mogelijks heeft ook de moduline 400 bepaalde nadelen. En die zou ik graag op voorhand wensen in te schatten. Vandaar mijn niet aflatende zoektocht op het internet.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.