thermische massa in HSB door elektrische accumulatieverwarming | Ecobouwers.be

U bent hier

thermische massa in HSB door elektrische accumulatieverwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van William Thys
21/08/2012 - 14:49

heeft een elektrisch accumulatieverwarmingstoestel (toestel gevuld met stenen en ventilator voor snellere afgifte)  veel invloed op de inertie van de woning? Vooral naar zomerkomfort toe in een woning met weinig inertie. Of is deze massa te verwaarlozen om warmte op te slaan (door kleine delta T)

 

2 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
21/08/2012 - 21:56

 Te verwaarlozen zou ik zeggen. Zo'n kachel weegt mss 200 of 300 Kg (ongeveer 50kg steen per kW). Is veel te weinig om iets te doen met inertie. 

 

 

afbeelding van Anonieme gebruiker
22/08/2012 - 10:22
jandc (niet gecontroleerd)

 Voor thermische innertie heb je een schil van zwaar materiaal nodig (steen,...).

 

In een HSB kan je ook isolatie materiaal gebruiken met een hoge warmtedoorslagweerstand. Uiteinldeiijk gaat een doorgedreven isolatie er ook voorzorgen dat je huis niet zo hard opwarmt. Thermische innertie is leuk maar zogauw die hoop steen warm is blijft het ook lang warm.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.