teveel aan warmte zonneboiler?? | Ecobouwers.be

U bent hier

teveel aan warmte zonneboiler??

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van stijn-27
04/01/2007 - 14:57

Hallo,

Ik denk eraan mijn PH bij te verwarmen met zonneboiler. Ik lees hier dat je die dan best dicht bij de gebruikselementen plaatst. Anderzijds lijkt het me ook logisch dat je hem dicht bij de zon plaatst - zeg het me als hier al iets niet klopt. Dus dacht ik die boiler onder het dak te steken, naast de badkamer daar, want, die zolder wil ik ook bewonen.
Ben ik dan verplicht om de ruimte waar de boiler instaat extra te isoleren (hoeveel?) zodat de ruimte ernaast niet oververhit wordt, of volstaat de isolatie van de boiler zelf (20 cm)??
In hetzelfde kader vraag ik me trouwens ook af of ik veel glas kan zetten in die zolder, want ook dat creeert een serre-effect.
Heeft iemand zicht op de hoeveelheid glas die je je onder een bewoond dak kan permitteren??

3 Reacties

Reacties

afbeelding van walter-12
05/01/2007 - 11:45

Stijn,

als je over een Passiefhuis praat moet je dat eens met de architect bekijken (of andere leden van het technische team). Een passiefhuis wordt normaal serieus doorgerekend om juist in te schatten hoe de energiehuishouding van de woning zich zal gedragen. Uit die berekening zal ook moeten komen hoe je oververhitting kan vermijden. Dus iemand moet weten hoevel glas je mag plaatsen in je zolder en wat de effecten zullen zijn van de boiler op je woonruimtes.

Walter

afbeelding van erik-19
05/01/2007 - 21:51

Stijn,

De boiler moet dicht bij de verbruikers staan en niet noodzakelijk op zolder.

Let op met glas in het dak. Vooral onder Veluxramen kan het in de zomer gloeiend heet worden (ik spreek uit ervaring).
Enkel als je langs buiten de zon kan afschermen is dit doenbaar.

afbeelding van hans-26
07/01/2007 - 09:59

Stijn,

De zonneboiler plaats je best zo dicht mogelijk bij de verbruikers. De panelen kun je zover plaatsen als je maar wil. Ik heb panelen die 65 meter van de boiler staan. Werkt perfect.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.