temperatuurlift en COP | Ecobouwers.be

U bent hier

temperatuurlift en COP

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van theun
05/10/2007 - 14:52

Hallo,

Ik lees overal op internet dat een compressiewarmtepomp een temperatuurlift kan maken tot 45 graden celsius, en hoe hoger de temperatuurlift hoe lager de COP. Zijn hier formules voor die dat kunnen bewijzen, m.a.w. kan die berekend worden hoeveel de COP daalt in combinatie met verhoging an de temperatuurlift?

Groet Theun

1 Reactie

Reacties

afbeelding van walter-13
05/10/2007 - 15:48

Theun,

er bestaan geen 'formules' die dat berekenen. Om daar een goed zicht op te krijgen, bekijk je de datasheets van de warmtepomp. Daar is meestal in grafieken het vermogen van de WP opgegeven bij verschillende werkingspunten.
Echter veel fabrikanten doen zeer geheimzinnig over de gegevens van hun warmtepomp. Viessmann bv, is een goede uitzondering. Hier heb je bv de technische info voor de leek van een van hun WP: http://www.viessmann.nl/nl/services/drucksachen/Datenblaetter/Waermepumpen.DepartmentDescription.11692.downloadlistitem.75975.FileRef.File.tmp/5819-119-7.pdf

De meeste warmtepompen zullen wel zowat dezelfde grafiek vertonen.

Walter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.