temperatuur gevelsteen bij PH/LEW | Ecobouwers.be

U bent hier

temperatuur gevelsteen bij PH/LEW

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

05/12/2014 - 22:43

Momenteel ishet zo'n 15 gr binnenshuis, met een IR temperatuur meter heb ik aan de buitenkant een gevelsteentemperatuur van 7gr. (Gisteren toen het 0 tot 1gr was) Welke temperatuur meten de PH bewoners en andere LEW bewoners? Dit zou dan dichter bij de buitentemperatuur moeten zijn.

10 Reacties

Reacties

06/12/2014 - 10:26

Zeker als er een geventileerde spouw zit achter de gevelsteen zou ik zeggen dat de gevelsteen dicht bij de buitentemperatuur moet zitten.

06/12/2014 - 16:08

En ik ben dom geweestnmet mijn reactie, ik was vergeten rekening te houden met de zon die de stenen opwarmt. Vooral bij donkere gevelstenen zal dat zijn rol spelen. Dus u doet beter zoals hieronder voorgesteld: vergelijk de temperatuur met die van een andere (gevel)steen die buiten ligt (dus niet die van de buren).

06/12/2014 - 22:24

meet de noorderkant of snachts meten 

Normaal moet de temperatuur quasi de buitentemperatuur zijn 

06/12/2014 - 11:36

Wat was de temperatuur van een willikeurige steen naast het huis?

07/12/2014 - 18:45

Vandaag nog eens gemeten, 9gr , maar de grond heeft ook 9gr.

Misschien geen goede parameter om de isolatie te leten.

07/12/2014 - 19:03

 

meet een sals het -5° vriest, en zoek gewoon de koude bruggen in uw huis, dat is het interessantse. Zeg maar alle hoeken en kantjes waar 13° uitkomt zijn slecht

07/12/2014 - 20:24

Je gaf in een andere vraagstaart wat meer info over je huis.

Het is nog niet opgewarmd heb ik gegrepen: dat dus eerst doen voor je conclusies trekt.
Ik las iets als rolluikkasten afdichten? Ik hoop van niet, want dergelijke zaken horen toch niet meer in een nieuwbouw. Eerst ga je alles goed luchtdicht afwerken en dan maak je enorme tochtgaten in je woning. Als dat idd zo is, heb je geen lew en slechte architect.

Walter

07/12/2014 - 20:55

Walter, hij verwarmt het huis wel. De warmtepomp verbruikt 50 kWh op het huis te verwarmen tor 14°. Hij zet de temperatuur nog niet hoger, omdat dat meer verbruik zou vragen en hij er toch nog niet woont, dus verloren energie dan eerder. Dat is wat ik ervan heb begrepen. En op basis dus van die 50 kWh die met de COP dan 150 kWh verwarming zou opleveren (hoewel ik uit zou gaan van 100-125 kWh omdat de COP over het hele jaar is, en niet enkel het stookseizoen). En daarom dat hij zich dus vragen stelt bij de isolatiewaarden van tegenwoordig.

08/12/2014 - 09:11

Inderdaad, goed samengevat.

mijn zonnepanlelen leveren 4000kWh per jaar en hoop daarmee toe te komen.

 

08/12/2014 - 16:23

Zoals hierboven vermeld: het kan te maken hebben met het bouwvocht dat er nog aanwezig is. Het kan te maken hebben met die rolluik-kassen en luchtdichtheid. En dan is er nog de eerste stook. Het vraagt veel energie om bakstenen de eerste keer op te warmen. U kan dus nog een evaluatie doen eenmaal de luchtdichtheid in orde is gebracht (dus bijvoorbeeld die berging onder de trap en die rolluikkasten). En dan nog eens een evaluatie wanneer u kiest te verwarmen tot 20° binnen temperatuur.

 

Ik las dat de gevelstenen dezelfde temperatuur hadden als de grond buiten? Betreft het een geventileerde spouw? Want dan is de kans heel klein dat ze enkele graden warmer zijn dan de grond/stenen buiten omdat de verloren warmte verloren gaat aan de lucht in de geventileerde spouw.als u de gaten weet zijn langsgaat de spouw wordt geventileerd, kan u eens overwegen om daar de temperatuur van te meten van de lucht (dus dat kan niet met een IR meter, maar met een termometer). Of probeer via die gaten de temperatuur te meten van de isolatie in de spouw. Voor de rest kan u de luchtdichtheid testen als u nog schat teveel energie te verliezen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.