technische ruimte in kelder? | Ecobouwers.be

U bent hier

technische ruimte in kelder?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Ilex
16/11/2013 - 21:05

Kan de technische ruimte (ventilatie D, boiler etc) in een niet-geïsoleerde kelder staan? Kunnen ventilatiebuizen tegen het plafond van de kelder lopen?
Al dan niet met isolatie...

3 Reacties

Reacties

afbeelding van charel
17/11/2013 - 10:30

Dat kan, maar je zal altijd wat meer verlies hebben dan wanneer ze binnen de geisoleerde schil staan. Zorg dan ten minste dat zowel de toestellen als de leidingen zo goed mogelijk geisoleerd zijn.

afbeelding van stefan-14
17/11/2013 - 10:40

onze technieken staan ook in een berging naast keuken van PH en berging is niet passief uitgevoerd, maar wel deftig geïsoleerd (14 + 2 cm in wand, +30 cm in dak) maar niet luchtdicht, 2 gewone deuren en geen met onderregel

tussen keuken en berging zit dan wel weer een luchtdichte deur

 

je kelder kan je dus ook isoleren, ...

succes

 

afbeelding van Ilex
17/11/2013 - 19:12

Bedankt voor de antwoorden.

Kelder isoleren zal moeilijk zijn aangezien wij een deel kelder en een deel (half)ondergrondse carport gaan hebben.

Ik denk erover om de traphal van kelder naar boven wat groter te maken zodat de technische dingen er ook in kunnen. De traphal krijgt sowieso een luchtdichte deur en veel isolatie dus profiteert de technische ruimte daar mee van. Een mini passiefhuisje in de kelder, zeg maar. :-)

 

Blijft nog de ventilatiebuizen; die zal ik zo goed mogelijk isoleren en tegen het plafond bevestigen??

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.