Technieken LEW??? | Ecobouwers.be

U bent hier

Technieken LEW???

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Boyke2201
03/01/2012 - 07:40

Greetz all, We zijn momenteel bezig met het bepalen van onze technieken en zijn vorige week eens bij selfmatic langs geweest. Zij konden ons het volgende aanbieden:

1. Vent-axia - Sentinel Kinetic (~4500euro flexibele buizen; ~3500euro stijve metalen buizen)

 • Warmteterugwinning: tot 92% thermisch rendement
 • Debiet: 230 m³/u of 440 m³/u
 • EC/DC constantvolumemotoren: uiterst energiezuinig en ultrastil
 • Met automatische zomerbypass (100%)
 • Geluidsproductie: normale stand 20 dB(A), boost 30dB(A)
 • Geïntegreerd intelligent digitaal bedieningspaneel met filterdetectie, foutmelding
 • Geïntegreerde, vervangbare, dubbele G3-filters
 • Beschikbare opties: afstandbediening, vochtigheidssensor, bewegingsdetector, aansluiting op lichtschakelaar, timer met nalooptijd
 • 22 E-peilpunten winst op de huidige EPB-regelgevingVerwarming met Junkers

2. Verwarming Junker (~18000euro alles inbegrepen)

 • Buffervat Junkers sp 750
 • Gasketel Junkers 14kW
 • Zonnecollectoren Junkers (~8m²)

Iemand ervaring met deze toestellen positief en/of negatief? En de prijs, we moeten wel alles zelf plaatsen met ondersteuning van selfmatic?

Wat betreft de ventilatie werden ons flexibele buizen aangeraden, deze zouden hygienisch beter zijn en makkelijker te plaatsen maar wel iets duurder.

Ik wou persoonlijk voor een Paul novus300 ventilatie gaan (ik heb hier prijzen rond 2700euro gelezen, klopt dit?) en een buffervat van tisun pro-clean(1000l). Hoe verhouden deze toestellen zich t.o.v. de boven vermelde toestellen en kan mij iemand verder helpen met mogelijke leveranciers?

Het buffervat van tisun heb ik al gevonden op een Duitse website "heizung-24.de" voor net geen 3000euro (incl. BTW) maar ik vraag mij af hoe het dan zit met de mogelijke hulp voor installatie en garantie. 

 

2 Reacties

Reacties

afbeelding van pierrechristiaens@telenet.be
03/01/2012 - 11:10

 

 

Toch drie opmerkingen:

 

- die 22 punten in E-peil schijnen toch veel te zijn. In elk geval een attest van het werkelijk elektrisch verbruik mee indienen. (Wij hadden oorspronkelijk een winst van 9 E-punten ten opzichte van systeem A, iets meer ten opzichte van systeem C).

 

- Ik zou in elk geval een pollenfilter F7 voor de toevoer voorzien. Bij vele merken moet men dan een voorbouwkast met pollenfilter bij aanbouwen. Er zijn ook merken waar men deze filter rechtstreeks kan plaatsen. 

 

- Welke zijn de doormeters van deze soepele slangen? Bij kleine doormeters moeten er meerdere slangen in parallel geplaatst worden. De meeste deelnemers aan dit forum hebben liever ronde metalen buizen, zeker voor de toevoer.

afbeelding van Ingir
03/01/2012 - 20:58

Ventielen, geluidsdempers, geïsoleerde aanzuig- en afzuigbuizen...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.