Tape voor dampdichting zolderisolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

Tape voor dampdichting zolderisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van erwin.devlieger
15/07/2013 - 19:57

Beste,

Tape voor aansluiting muur - dampscherm zolderisolatie aangeschaft: Isover Vario Protape - 10m: 20€

Iemand een volwaardig maar goedkoper alternatief?

Alvast bedankt,
Erwin

3 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
15/07/2013 - 20:52

Aansluiting muur zeg je.

 

Is de muur al gepleisterd of niet?

afbeelding van erwin.devlieger
16/07/2013 - 08:54

Het betreft een niet bepleisterde muur waar ik ter hoogte van de aansluiting met het dampscherm een strook cementbepleistering heb aangebracht.

Zonder deze strook is de aanhechting van het dampscherm op de muur onbegonnen werk (ook niet d.m.v. speciale hiervoor voorziene silicone van Isover)

 

 

Mvg.

Erwin

afbeelding van bertvdg
17/07/2013 - 06:27

Op cementbepleistering een tape aanbrengen gaat niet goed lukken denk ik. Is te poreus en zal loskomen. Ik denk eerder dat een kit a la Proclima Orcon hier beter voor geschikt is. Raar dat het niet met de silicone van Isover gaat, zou hetzelfde moeten zijn maar ik heb dat nog niet gebruikt. Met Orcon zou het zeker moeten gaan. Je moet natuurlijk een paar cm reserve hebben van uw dampscherm om het te kunnen kleven zonder tractie.

 

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.