Sunpipes/solartubes/... | Ecobouwers.be

U bent hier

Sunpipes/solartubes/...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van kristof75
03/12/2006 - 21:14

Voor onze verbouwing overwegen we sunpipes of een gelijkaardig systeem om licht in de woonkamer te brengen.
Het alternatief is een lichtstraat maar dat is duur en qua isolatiewaarde niet optimaal.
Voor we een beslissing nemen zouden we graag eens zien wat het effect is van sunpipes.
Heeft iemand sunpipes (of iets gelijkaardigs) geïnstalleerd en mogen we eens een kijkje komen nemen, samen met onze architect ?

Kristof

2 Reacties

Reacties

afbeelding van eric de bleser-1
04/12/2006 - 08:55

Hoi Kristof,

ik heb zelf 4 solatubes geïnstalleerd, 3 met een diameter van 35cm en eentje in de badkamer van 25 cm met ventilatieunit. Het exemplaar (gelijkvloers) in de badkamer is via circa 3 meter buis verbonden "met de buitenwereld", de andere 3 steken gewoon in het platte dak. Vooral het verschil in de badkamer beneden valt heel erg op daar er hier vroeger geen natuurlijke verlichting was. Momenteel staat er zelfs een kamerplant! Uiteraard is "het rendement" op een grijze winterdag niet te vergelijken met een zonnige dag ergens in het voorjaar, maar toch ben ik er erg tevreden over.
Je kan me gerust via email contacteren om eens te komen kijken; ik woon in de buurt van Antwerpen (Rumst)

groeten
Eric

afbeelding van wout-3
04/12/2006 - 14:53

Kristof, wij hebben 3 sunpipes van 53 cm doormeter in een vide zitten, waar oorspronkelijk een lichtstraat was voorzien. Het resultaat vinden wij zeer goed. Bovendien heb ik in elke sunpipe twee spotjes gemonteerd (origineel toebehoren) en dat geeft ook een zeer mooi effect.

Verdere voordelen : MINDERPRIJS t.o.v. lichtstraat (ik schrijf het maar even in hoofdletters, want minderprijzen in de bouw zijn bijzonder zeldzaam !)

Geen (dure !) zonnewering nodig; beter weerstand tegen warmtedoorslag in de zomer; beter isolerend in de winter; minder gluid als 't regent (want de opppervakte is kleiner t.o.v. lichtstraat, en toch méér licht); zelf te plaatsen, dus nog eens minderprijs mogelijk.

Je ben welkom om ze eens in 't echt te komen bekijken. Stuur me maar een mailtje voor verdere details.

Wout

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.