Subsidies vervanging mazoutketel | Ecobouwers.be

U bent hier

Subsidies vervanging mazoutketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
03/02/2008 - 20:42

Vraagje: Kan een bejaard koppel ook subsidies krijgen voor het vervangen van hun oude mazoutketel door een condenserende ketel? Mijn grootouders ontvangen namelijk geen belastingsbrief meer, dus ik veronderstel dat zij dan ook geen belastingsvermindering kunnen krijgen, en dus alles uit eigen zak moeten betalen?

Mvg,

limer

2 Reacties

Reacties

afbeelding van walter-5
03/02/2008 - 21:36

subsidie ja
belastingvermindering weet ik niet

afbeelding van hendrik de corte
06/02/2008 - 20:59

Premie 125 euro voor condenserende stookolieketel in 2008 alleen bij AGEM, PBE, GHA maar niet bij Eandis en Infrax.

Onder welke voorwaarden sommige mensen geen belastingbrief meer krijgen is mij onbekend. Ik bevestig dus niet dat zij geen belastingen betalen maar het is best mogelijk.

Wie geen belastingen betaalt kan geen belastingkorting krijgen.

De Vlaamse overheid bereidt de invoering voor van een premie voor personen die niet of maar gedeeltelijk in aanmerking komen voor de federale belastingkorting.

De nieuwe premie zou vermoedelijk vanaf half 2008 gegeven worden voor:
- dakisolatie;
- vervangen van enkel glas of dubbel glas door superisolerend glas;
- het vervangen van een of meer verwarmingstoestellen door een condensatieketel.

Normaal is de bedoeling dat het gaat over maatregelen in bestaande woningen, maar dat is wat betreft dakisolatie niet terug te vinden in het besluit dat principieel door de vlaamse regering genomen is.
Het besluit spreekt ook over vervangen van verwarmingstoestellen en niet over vervangen van verwarmingsketels zoals in de federale regeling voor de belastingkorting.
Ik neem aan dat dit vergissingen zijn die misschien nog zullen worden recht gezet. Iemand in de adviesorganen die zich nu over het ontwerp buigen moet toch zien wat ik zie?

Eigenlijk is het al te gek dat de Vlaamse overheid te hulp schiet waar de federale overheid te kort schiet.
Een verandering van belastingkorting in belastingkrediet zou het probleem oplossen maar blijkbaar is daar geen politieke bereidheid toe.

groeten
rik

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.