subsidie | Ecobouwers.be

U bent hier

subsidie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van nathalie-2
28/03/2007 - 23:54

Wij willen ons huis (duurzaam) verbouwen en vragen ons af of wij subsidie kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld het isoleren van plafond en dak, het aanschaffen van milieuvriendelijke keukenapparatuur, het gebruik van energievriendelijke apparaten, cvketel, douchekop. Kan iemand ons wegwijs maken waar we dit na kunnen vragen?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
29/03/2007 - 09:48
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)
afbeelding van lucvt
29/03/2007 - 22:39

Natalie

Het is mooi van je om bij de verbouwingen te denken aan energievriendelijke investeringen. Maar er zijn zoveel soorten, dat je in je vraag beter wat preciezer had geweest.

De belangrijkste subsidies krijg je enkel als je ze door een geregistreerde aannemer laat doen. Tegelijkertijd betaal je dan ook maar 6% BTW. Ik veronderstel dat de woning al meer dan 5 jaar oud is. Soms loont het dus niet om het werk zelf te doen.
Deze Federale subsidies dien je in de belastingaangifte aan te vragen en die belopen 40% van de betaalde factuurprijs met een maximum teruggave van 2600 euro (3400 voor zonnepanelen). Hierop krijg je zelfs nog de gemeentetaks (6 à 8%) terugbetaald. Probeer deze werken dus op maximum 6500 euro (8500 voor zonnepanelen) op jaarbasis te houden.
Als je de buitendeuren vervangt, denk dan ook aan de subsidie voor inbraakveilige sloten (50%).

Eandis geeft ook premies en daar mag je de werken zelf uitvoeren. De sommen zijn wel heel wat beperkter.

Sommige gemeenten bieden ook een bonus.
En voor PV-panelen heeft de Vlaamse gemeenschap, enkel deze semester, nog 10 % van de volledige factuurprijs.

Je ziet dat deze materie complex is. Vandaar dat de antwoorden van mijn voorgangers verwijzen naar interessante websites.

Maar gezien de complexiteit kan mijn raad toch al wat licht in de duistere tunnel laten schijnen.

Welkom op deze site en veel succes bij je zoektocht toegewenst
Luc

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.