stroomonderbreking PV installatie | Ecobouwers.be

U bent hier

stroomonderbreking PV installatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jef-14
18/01/2012 - 09:09

Gisteren kreeg ik een briefje in de bus van Eandis. Er zullen werken gebeuren in de buurt waardoor de stroom enkele uren zal onderbroken worden. Om schade aan de PV installatie te voorkomen en voor de veiligheid van de werknemers wordt gevraagd de installatie van het net los te koppelen. Ik stel me hierbij 2 vragen :

1-      Hoe doe ik dit ? ( ik zie geen schakelaar)
2-      Wie is er eigenlijk verantwoordelijk moest er toch schade aan de installatie zijn ? Bvb omdat ik tijdens de werken in het buitenland of in het ziekenhuis zit waardoor ik niet kon ontkoppelen of wanneer de installatie na het loskoppelen toch beschadigd is .

2 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
18/01/2012 - 09:57

 Als je de zekering van uw omvormer af zet is deze losgekoppeld van het net en kan er niets mee gebeuren.

 

Uw omvormer zal zich zowieso uitschakelen als het net uit valt dus de veiligeid van de mensen van Eandis is verzekerd. Maar voor de zekerheid vraagt Eandis als het mogelijk is de installatie los te koppelen. Dit om bv schade te voorkomen als ze een fout maken en er een stroompiek of zoiets ontstaat. Eigenlijk is het zelfs niet slecht om tijdens die werken gewoon de hoofdzekering van uw woning af te zetten want er staat nog wel wat elektro en dergelijke in een woning en deze kunnen ook kapot gaan.

 

Maar als er schade is door het toedoen van Eandis draaien zij op voor de kosten, het is de eerste keer niet dat zoiets gebeurdt.

afbeelding van stefan-14
18/01/2012 - 20:03

Jef,

 

zet de automaat af waar je omvormer aanhangt

(meestal) naast je GSC-teller

 

MVG

stefan

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.