Storing Ventilatiesysteem | Ecobouwers.be

U bent hier

Storing Ventilatiesysteem

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Bart V1977
04/02/2012 - 11:42

Hallo,

Ik ging met dit vriesweer toch maar even mijn Orcon-ventilatiesysteem controleren en hij geeft een storing aan.
Ons systeem is 2,5 jaar oud ongeveer.

Het operation-ledje geeft vier x kort rood en één x lang groen. Die code vind ik nergens terug maar ik vermoed dat dit met de temperatuursensor of vochtsensor te maken heeft.

Nu kan ik me inbeelden dat de extreme temperaturen hiermee te maken hebben, toevoer zit aan oost, noordoostzijde van het huis en de ijskoude wind staat hier pal op.

Moet ik nu al iets doen of wacht ik even af tot het iets zachter weer is, heeft deze storing directe negatieve gevolgen op de ventilatie, ...

Ook merk ik op dat het systeem soms erg hard draait, heeft dit hier ook mee te maken of kan dit bv. een dooifuctie ofzo zijn?

Graag jullie advies ...

 

Hartelijk dank alvast,

Bart

7 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
05/02/2012 - 11:31

aanzuigrooster dichtgesneeuwd????

afbeelding van Bart V1977
05/02/2012 - 23:23

Neen, toch niet denk ik.

Het aanzuigrooster is buitenkant beschermd met een kap ... dus dat lijkt me sterk.
Ik kan langs de buitenkant wel niet zien of er sneeuw zou binnengewaaid zijn, het is 2 hoog op zolderniveau ...

Kan dit kwaad of verdwijnt het probleem als de sneeuw weg is ...

--

Wat ik ondertussen wel gemerkt heb is als ik het paneel van de unit openzet direct hoor dat de aanzuiging veel minder hard gaat ...

 

Bart

 

 

afbeelding van Hans Delannoye
06/02/2012 - 08:07

vorstbeveiliging misschien, bij orcon gaat de toevoerventilator dan langzamer draaien dan de afvoer ventilator.  op die manier wordt de warmteuitwisseling slechter, waardoor het toestel niet bevriest.  dat is voor mij een heel rare manier om bevriezing op te lossen, maar typisch hollands, nl heel goedkoop.  maar ook bedenkelijk, aangezien je de hele woning in onderdruk brengt. 

hans d

afbeelding van Bart V1977
07/02/2012 - 11:46

Ok, Hans

Nu zit ik natuurlijk wel met Orcon, ik dacht thans geen slecht merk. Kan ik uit uw opmerking opmaken dat het probleem zich misschien wel eens zelf zou kunnen opheffen als het minder hard gaat vriezen? Dus ook dat alle opmerkingen die ik eerder gaf simpelweg te maken hebben met de werking van Orcon bij vriesweer?

Weet u ook of dergelijke storing blijvende schade met zich meebrengt of moet ik me daar geen zorgen over maken?

Hartelijk dank,

Bart

afbeelding van lithoss
15/02/2012 - 13:30

Het zou kunnen zijn dat je warmtewisselaar is vastgevroren. Als er dan Constant Flow motorren in je groep zitten zal hij meer tegendruk ondervinden en dus harder beginnen blazen om eenzelfde debiet te bekomen...

afbeelding van Bart V1977
17/02/2012 - 19:40

Ok,

toch even melden dat, nu de strenge vorst achter de rug is, alles weer normaal werkt. De unit geeft geen storingscode meer door.

Blijkbaar een soort veiligheidsmodus wanneer het hard vriest ... de unit bleef wel normaal werken maar gaf een waarschuwing door.

Bij deze, merci voor de tips.

 

Groeten,

Bart

 

 

afbeelding van William Thys
06/02/2012 - 08:43

 bij mij ook problemen met de ventilatie. er staat zelfs een BWW voor. Is op deze dagen een BWW voldoende als vorstbeveiliging of moet er standaard nog een elektrische beveiliging ook aanwezig zijn (geen elektr. vorstbev. aanwezig). De waterglycol mengeling wordt wel rondgepompt want een thermometer op de waterglycol leiding geeft 13°C voor de batterij en 0-4°C na de batterij aan. Om de zoveel tijd gaat de Novus 450 in veiligheid. Ik vermoed dat het water niet snel genoeg wordt rondgepompt. Kan dit liggen aan te veel glycol in het water (60% glycol-40% water)?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.