Steico Universal | Ecobouwers.be

U bent hier

Steico Universal

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van sneeuwenregen
14/05/2012 - 21:25

De Steico Universal 35 mm lijken me wel iets als onderdak. Maar ze hebben een klassieke tand en groef, en niet de lange afgeschuinde versie. Als er bovenaan een plaat wat water in de kier tussen twee platen binnendringt kan het telkens (dagen?) blijven staan boven de tand vooraleer het verdampt en uitdroogt. Kunnen deze platen daar op de lange termijn wel tegen? (zie tekening)

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
17/05/2012 - 07:54

de mijne liggen al jaren, en ik zie nog altijd niet wat het voordeel van de schuine kant is, dat is eerder een reclamestunt dan wat anders.  alle onderdakplaten zijn en blijven dicht, als ze juist geplaats zijn. ik heb de test gedaan met ze plat te leggen en er dagen water laten opstaan, de tand wordt zelfs niet een beetje vochtig.  als je wil, heb hier wel wat staaltjes liggen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.