Spouwmuurisolatie en vullen rolluikkasten met glaswolvlokken Supafil | Ecobouwers.be

U bent hier

Spouwmuurisolatie en vullen rolluikkasten met glaswolvlokken Supafil

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Franky10
24/12/2011 - 18:45

Heb onlangs aanbieding gekregen van IsoProtect voor het isoleren van mijn spouwmuur met glaswolvlokken (Supafil). Het aantrekkelijke hierbij is dat ik de rolluikkasten niet moet openen om de spouw daar af te dichten, iets wat bij PUR en EPS parels uiteraard wel nodig is. Zij zeggen dat de glaswolvlokken zich mooi rond het rolluik vastzetten en dat na een paar keer op en neerlaten er geen materiaal meer loskomt. Bijkomend voordeel is dat gelijk de rolluikkast is geïsoleerd. Heeft iemand dit reeds laten doen, en wat zijn jullie ervaringen daar dan mee ? En wat zijn jullie ervaringen met de firma IsoProtect op vlak ?

12 Reacties

Reacties

afbeelding van Impuls
13/01/2012 - 15:36

Daar ben ik nu toch wel eens benieuwd naar.

Dus gewoon spuit maar vol met de rolluiken opgetrokken en daarna rolluikken laten zakken.

En die glaswolvlokken behouden de vorm van het rolluik ?!

Als hun garantie dit ook dekt en ze bij blokkage van de rolluiken de boel gratis komen reparen...ok dan maar.

 

Qua isolatie is dit natuurlijk mooi meegenomen, gezien rolluikkasten toch vaak een over het hoofd gezien zwak punt zijn.

 

Persoonlijk ben ik momenteel de rolluikkasten van Wilms aan het bekijken...maar dit terzijde.

afbeelding van Franky10
14/03/2012 - 20:37

Heb uiteindelijk beslist mijn rolluikkasten toch maar af te dichten. Heb ze zelfs niet moeten opendoen, heb het kunnen doen van buiten uit, had 5 cm ruimte om er glaswol door te steken. Resultaat isolatie met Supafil OK.

afbeelding van yezzer
18/04/2012 - 14:53

 @ Franky10

Hallo, met welke firma bent u dan uiteindelijk in zee gegaan?

Ik lees hier o.a. ook op het forum in 2 andere threads dat user Trohan blijkbaar helemaal niet tevreden is van de firma IsoProtect en zelfs overweegt om verdere stappen te ondernemen, en meteen ook op zoek gaat naar andere gedupeerde personen die met deze firma hebben gewerkt om eventueel klachten te bundelen...

http://www.ecobouwers.be/forum/post/navullen-spouwisolatie (bericht #9)

http://www.ecobouwers.be/forum/post/beslissing-spouwmuurisolatie (bericht #23)

Anderen zijn daarentegen wel treveden over het product Supafill (glaswolvlokken) en de werken van de firma IsoProtect. 

Ik had graag hier nog wat reacties gelezen van mensen die ook voor glaswolvlokken kozen en hun rolluikkasten mee lieten inblazen, omdat ze dan zogezegd ook mee geïsoleerd zijn: komen de vlokken ook na 1 jaar nog altijd mee naar buiten bij het neerlaten?

Wat is de impakt van al die geboorde gaten in de gevels: die worden uiteraard achteraf wel terug toe gedaan, maar zijn die nadien nog goed te zien in het metselwerk, of valt dat helemaal niet op? 

Ook graag nog reacties met ervaringen (zowel positieve  als negatieve) van mensen die met de firma IsoProtect gewerkt hebben zijn steeds welkom. 

dank!

 

 

 

afbeelding van daveke0201
20/04/2012 - 13:09

 ikzelf heb mijn voorgevel laten doen door isoprotect met glaswolvlokken.

ik heb hetzelfde resultaat, open vlekken die niet vol zitten met glaswol. dit kan je niet zien mocht je geen werken uitvoeren die de spouw blootleggen. bij mij was de impact niet zo groot aangezien ik nadien mijn voorgevel nog extern geisoleerd heb met 8cm purplaaten.

pur inspuiten is ook niet heiligmakend. een kameraad heeft dit door pluimers laten doen en heeft toch wat problemen gehad.

voordeur vastgespoten, pluimers zegt dat vermat slecht werk heeft geleverd en vermat zegt dat dit normaal is

houtren afkasting van de ramen volledig scheef door de druk van de pur

rolluikkasten vol ondanks de glaswol in de kieren zoals pluimers aanbeveeld.

afbeelding van Franky10
29/04/2012 - 11:19

@yezzer

UIteindelijk werken laten uitvoeren door Rodinia, het waren eigenlijk de enige die mij aangegeven hadden dat ik de rolluikkasten ook van buitenaf zou kunnen dichtmaken (ipv alles van binnenuit te moeten openmaken). Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik deze niet heb laten volspuiten. Eigenlijk ben ik wel tevreden met de uitvoering van de werken. Ivm gelijkmatige verdeling van de glaswolvlokken ga ik komende winter (nu zijn de temperatuursverschillen binnen/buiten te klein) wel nog een infraroodscan laten uitvoeren. Op die manier denk ik toch dat eventuele niet gevulde ruimte zichtbaar moeten kunnen gemaakt worden. Vergeet ook niet dat de spouw een bepaalde minimum-breedte moet hebben om Supafill te kunnen gebruiken (bij mij is deze 7 cm).

Nog even vermelden dat Knauf per provincie een tweetal firma's per provincie  "erkent" voor spouwmuurisolatie met hun Supafil. Ik ga ervan uit dat hier dan een speciale opleiding en opvolging achter zit. Dit biedt volgens mij wel extra garantie ingeval van eventuele problemen. Voor Oost-Vlaanderen zijn dit Rodinia en Isolblow. 

afbeelding van yezzer
01/05/2012 - 18:28

 @Franky10

Hartelijk dank voor uw reply hoor!

Mijn spouw is 6 cm en het zou technisch haalbaar zijn volgens de persoon die ter plaatse is geweest.

Ik zal misschien bij één van de erkende firma's ook nog een offerte laten opmaken, zo kan ik toch ten minste vergelijken.

Misschien doe ik u wel nog een persoonlijk bericht hieromtrent als dat mag.

Groetjes en bedankt!

 

afbeelding van ruben-6
01/05/2012 - 20:38

Hallo, ik heb eindelijk beslist om ook Supafil te laten inspuiten. Isotrie voert de werken uit, gezien zij beste prijs bieden en ook garanderen dat werken worden uitgevoerd door personeel met enkele jaren ervaring en nodige opleiding.

 Heb dit 4 januari 2011 laten doen door ISO4U waar ik heel tevreden ben van hun deskundigheid en ook hun snelheid: voor 3 gevels zijn ze 's morgens om 8u begonnen en waren 's avonds olm 5u klaar.

Zij steken/klemmen een soort borstels bovenin de opening van het rolluik. zodat die glaswolvlokken er niet uitvallen bij optrekken:neerlaten van de rolluiken.
uiteraard kan je dit ook doen met een strook rotswol/glaswol ertussen te klemmen om die spouw boven de rolluiken af te dichten.

afbeelding van Saskia Minneboo
06/06/2012 - 17:18

 Wij hadden ook onze vragen betreffende het inblazen van de rolluikkasten. Isoprotect had ons verzekerd dat deze niet open hoefden. Andere firma's hadden ons dat afgeraden. Na uitvoering bleek dat toch een ander verhaal te zijn. De helft blokkeerde, waardoor ik ze toch moest openen, en daarbij kwam een behoorlijke hoeveelheid wol in de woonkamer terecht. Het was één gepruts om die rolluiken terug werkende te krijgen.

Omdat we net aan het verbouwen waren hadden we eveneens een stukje muur laten inblazen waarvan we wisten dat we achteraf de buitengevel nog zouden afbreken. Een beetje stout misschien, maar ik wilde gewoon de goede plaatsing achteraf eens controleren. Nu bleken ze de bovenste boorlaag van dat stuk muur volledig vergeten in te blazen hebben ! Ik heb hen achteraf nog 3 keer moeten terugbellen vooraleer ze komen kijken zijn. 

Misschien was dat een eenmailge fout, maar ik heb nu totaal geen vertrouwen meer in de isolatie die ze in de andere muren geplaatst hebben. En als ik de andere verhalen lees...... En dan geven ze nog 25 jaar "resultaatsgarantie" wat dat ook mag inhouden. Ik vraag mij af waarop ?

Ik kan nog even doorgaan met andere klachten, maar daar dient dit forum niet voor.

Ik hoor dat andere mensen meer tevreden waren, maar ik zou geen 2de keer meer met hen in zee gaan. Jammer!

Als iemand hier raad mee weet ?

 

afbeelding van yezzer
07/06/2012 - 08:31

 Beste Saskia

Dank voor uw uitgebreide reactie. 

Spijtig dat u helaas geen volle tevredenheid heeft over de werken die door de firma Isoprotect werden uitgevoerd. Hopelijk komt dat alsnog in orde zonder dat u  andere (gerechterlijke) stappen zult moeten ondernemen of beginnen met dreigen, want dat is natuurlijk voor niemand leuk. Ik zou die firma toch wel eens een goede brief of mail sturen met een bloemlezing erbij met de problemen die andere klanten ondervonden hebben en hoe ze daar tegenover staan qua tevredenheid. Zulke reclame kunnen ze alvast missen als kiespijn denk ik. Ik was ook zinnens om in zee te gaan met die firma wegens het gemak van het niet moeten openen van de rolluikkasten, maar nadat ik hier het een en het ander al gelezen heb qua negatieve ervaringen, ga ik mij voorlopig toch nog eens goed bedenken vooraleer de stap te zetten. Let wel, ik beweer echt niet dat dergelijke na-isloatie slecht is - wel integendeel -, maar alles staat of valt bij een correcte en nauwgezette uitvoering nietwaar. En ik denk dat dit nog voor (veel) verbetering vatbaar is bij sommige uitvoerders.

Nogmaals bedankt voor uw reactie hier en veel succes gewenst met de hopelijk goede afloop!

Eveneens dank aan Carol & Ruben-6 om hun (positieve) bevindingen en ervaringen hier neer te zetten!

 

afbeelding van erichol VDB
07/06/2012 - 18:36

 Wij hebben gekozen voor Isolblow. Bij de beslissing heb ik mij niet alleen laten leiden door de prijs, maar ook door de positieve ervaringen die ik reeds vernomen had via kenissen en collega's op het werk. Rolluikkasten hebben wij ook opengemaakt op hun aanraden, en zo te lezen ben ik daar achteraf heel tevreden over. Ik heb wel wat werk gehad om moeder de vrouw hiervan te overtuigen :-).

Uitvoeringstermijn was iets langer als bij Isolteam en Isoprotect, maar ik werk liever niet met van die grote firma's. Vaak is het hen meer om de kwantiteit te doen, ten koste van de kwaliteit. Meer ploegen, meer mensen, minder controle en bijgevolg misschien ook meer problemen ? 

Twee maanden na plaatsing zag ik de camionet van Isolblow hier terug in de straat staan een paar huizen verderop. Eén van die mannen is zelfs nog eens komen vragen of ik over alles tevreden was. Misschien moeten ze dat doen van de baas, maar het zegt toch veel vind ik.

Jammer van sommige negatieve ervaringen die ik lees, want het product is goed en wij zijn heel tevreden met het eindresultaat.

Het komt er toch echt op aan om een goede plaatser te vinden denk ik.

afbeelding van mosko
25/11/2013 - 09:13

ook wij hebben twee jaar terug onze spouwmuren laten opvullen door iso-protect. We kozen voor deze firma omwille van de scherpe prijs, vriendelijke verkoper en het voordeel van het niet-aflsuiten van de rolluikkasten. Ondertussen zijn we heel wat verbouwingen verder en hebben we ook gemerkt dat de spouwen maar zeer minimaal opgevuld zijn. Sommige plaatsen bevatten bijna geen isolatie en bij hevige wind vliegt er telkens heel wat glaswol langs de rolluiken naar buiten. We proberen nu om de firma te contacteren voor een controle maar we worden telkens afgewimpeld. Heeft er iemand tips over hoe we dit kunnen aanpakken?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.