spouwmuur- en vloerisolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

spouwmuur- en vloerisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van hilde-3
30/04/2007 - 10:28

Hallo,
Wij zijn op zoek naar ecologische alternatieven voor spouwmuurisolatie. Er werd ons aangeraden rotswol te gebruiken maar we zouden liefst iets ecologischer gebruiken. Daar ook het budget meespeelt valt kurk uit de boot door zijn hoge prijs. Heeft er iemand ervaring met schapenwol? Of iets anders?
Dezlfde vraag voor vloerisolatie. Welke ecologische alternatieven zijn er? Wij dachten aan argexkorrels maar blijkbaar moet je daar heel veel van gebruiken om een goede isolatie te bekomen.
Alvast bedankt
Hilde

1 Reactie

Reacties

afbeelding van geertvangoethem
30/04/2007 - 11:31

Beste Hilde,

Volgens de technische fiches van VIBE (zie www.vibe.be) scoort rotswol helemaal niet zo slecht als het op ecologie aankomt.
Schapenwol moet behandelt worden tegen moten dacht ik. Als je schapenwol dan ook nog eens uit NZ of Australia moet komen is ecologie ver af vrees ik.

Hier is de rechtstreekse link:
http://www.vibe.be/downloads/pdf/Isolatiematerialen.pdf

Met vriendelijke groeten,

Geert

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.