Spouwmuur bezet met crepi (dampdoorlatend) naisoleren | Ecobouwers.be

U bent hier

Spouwmuur bezet met crepi (dampdoorlatend) naisoleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van philippe171155
06/11/2013 - 09:12

Ik heb een spouwmuur bezet met een dampdoorlatend crepi die ik zou willen laten naisoleren. 2 firma's stellen voor dit te doen met minerale wol (Supafil) of met korrels, een derde firma raadt dit af wegens de crepi bezetting. Wie dien ik te geloven? Welke mogelijkheden zijn er, (buiten crepi verwijderen).

Vr gr

4 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
06/11/2013 - 09:26

Als het dampopen is zie ik geen probleem, of het nu glaswol of korrels zijn. Alléén spijtig dat je uw gevel bezet met crepie en er dan nu overal gaten in gaat moeten laten boren om vol te blazen.

afbeelding van philippe171155
06/11/2013 - 20:51

De gaten zijn eigenlijk geen probleem meer. Wij zien de bestaande kleur niet meer graag. Gaan het oververeven met een aangepaste verf die ook dampdoorelatend is.

afbeelding van koen1983
06/11/2013 - 17:16

Beide producten zijn goed om de spouw te vullen...
Ik heb mijn verleden maand laten doen door eps parels; om nu later crepi of steenstrips met isolatie te plaatsen.
Juist spijtig dat er bij u al crepi staat

afbeelding van BDV
07/11/2013 - 10:51
BDV

Ik ben ook van van plan mijn spouw te laten vullen om nadien te bekleden met crepi. Het enige wat me nog wat doet twijfelen is dat de lateien boven de ramen doorlopen van de binnenmuur tot de buitenmuur. Heb ondertussen al offertes gekregen voor Loft Supafill, BASF neopixels ( eps parels) en PUR. Ik ben nog aan het twijfelen tussen de EPS-parels en de glaswol al heb ik een lichte voorkeur voor de parels. Enkel qua geluidsisolatie zou deze minder goed scoren. Heeft iemand hier al gebruik gemaakt van EPS parels en hoe is jullie ervaring qua geluid en isolatie? De dikte van de spouw erbij vermelden zou ook handig zijn :)

Hier nog wat leesvoer dat ik bewaard heb: Premies naisolatie spouwmuur, EPS parelsSupafill knauf, Artikel De Standaard over werking naisolatie.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.