Spouwisolate | Ecobouwers.be

U bent hier

Spouwisolate

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van arko
07/05/2010 - 07:57

Hallo, wij hadden graag in onze bestaande (oude gedeelte van de) woning de spouwen nageïsoleerd aangezien er geen isolatie aanwezig is doch er is een probleem. Er zijn vakmensen komen kijken om de spouwen vol te spuiten met schuim doch dit zal volgens hen niet gaan daar er puin in de spouwen zit. Mijn vraag, is er een andere mogelijkheid om de isolatie te laten doorgaan. Een tweede, nog groter probleem, is mijn nieuwbouw die we achter de oude woonst hebben bijgebouwd. Aangezien wij daar enorm veel last van vocht (condens) hebben heb ik even nagevraagd naar de oorzaak hiervan en dit heeft te maken met koude bruggen in de muren. De mensen van de isolatiefirma die thuis zijn geweest, zijn ook hier met de camera in de spouwen gaan kijken en het blijkt dat de isolatie schots en scheef in de spouwen zit, vandaag de kooude bruggen. Ook hier is het opvullen met schuim dus onmogelijk :(. Weet iemand van jullie hoe ik deze issues het best zou kunnen oplossen? Voor het tweede geval denk ik dat er niks anders opzit dan de gevelsteen terug af te breken en de isolatie tegoei te plaatsen, Alvast hartelijk dank !!!

4 Reacties

Reacties

Voor het eerste geval ook, denk ik, dat er niks anders opzit dan de gevelsteen terug af te breken, om het puin eruit te halen. Alleen ga je het hier wellicht niet op de volle hoogte moeten doen, maar enkele steenrijen aan de onderzijde gaan losbikken, puin eruit en stenen erweer in metsen, meter per meter wel te verstaan (voor de stevigheid/stabiliteit van de muur natuurlijk, je wenst niet dat die instort hee). Leuk is anders natuurlijk.

En wellicht ben je dan sneller af door gevelisolatie aan de buitenkant te gaan plaatsen (maar geveliso laten doen is niet goedkoop: op Batibouw kreeg ik prijzen van 100 à 120 per m2). Het voordeel van gevelisolatie aan de buitenkant is dat je meteen heel dik kunt gaan isoleren, wat met een bestaande spouw niet het geval is. De bestaande spouw moet dan zeker ongeventileerd worden, dus volledig luchtdicht afgesloten worden onderaan en bovenaan, anders heeft isolatie tegen de buitenmuur plaatsen geen zin...

Voor je nieuwbouw-uitbreiding kan je wellicht beter een klacht neerleggen tegen de aannemer (verborgen fouten). Hier sta je vooral sterk zolang je factuur nog niet betaald hebt. In ieder geval moet je de bestaande aannemer op de hoogte  stellen en hem een kans geven om zijn fouten te repareren.

Hallo Arko.

Je kunt waarschijnlijk het beste om je huis een nieuwe laag PUR schuim van 10 cm laten spuiten. Doordat je laat spuiten kan er geen verzakking optreden en zijn er ook geen kieren zoals die tussen platen op kunnen treden.

Daarnaast creëer je één volledige omsluiting van je huis, dus geen verschil meer tussen oude en nieuwe bouwdelen.

De buitenkant kan dan bepleisterd worden.

Als je de isolatie tot 50 cm onder het maaiveld laat doorlopen, zou je huis helemaal beveiligd moeten zijn tegen water/vocht van buitenaf.

Let wel! je huis wordt omgeven door een mantel van PUR, dus zal er veel minder waterdampdiffusie optreden dan dat er nu gebeurt. Het is dan ook heel belangrijk om een goed (mechanisch) ventilatiesysteem in te zetten, zodat je geen last gaat krijgen van condensatievocht ninnen je muren.

Succes.

 

afbeelding van PatrickM
17/05/2010 - 13:11

Louisvanjouwenergie.eu, 3 promotionele bijdragen in enkele minuten, u probeert hier een reclamecampagne op te starten ?

Vergeet u er als verkoper niet bij te zeggen dat PUR ondergronds niet zo'n goed idee is ? Of verkoopt u er graag nog iets bij om die PUR onder het maaiveld waterdicht te verzegelen?

afbeelding van Yannick Willox
18/05/2010 - 09:17

Eén van uw bestanden op uw website (warmtepompboiler) is geinfecteerd met een virus ...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.