Speksteenkachels ... Tulikivi of Nunnauuni ? | Ecobouwers.be

U bent hier

Speksteenkachels ... Tulikivi of Nunnauuni ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jan l
02/03/2008 - 17:48

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw op het forum. Heb reeds vele berichten doorlopen en heb er veel van opgestoken.Ik heb enkele dagen geleden een sarmi/c speksteenkachel besteld. De speksteenkachel zal tegen een buitenmuur komen.
Op het forum zag ik enkele berichten (december 2007) over hoe het warmteverlies te beperken van een speksteenkachel die tegen een buitenmuur staat. Een mogelijke oplossing was om met een reflecterend materiaal de straling terug te kaatsen naar de achterkant van de kachel, maar er werd beweerd dat dit het vermogen van de kachel kleiner maakt. Waarom?

De straling die teruggekaatst wordt naar de kachel zorgt er voor dat de kachel trager afkoelt, waardoor hij langer (of meer) kan stralen naar andere plaatsen in de kamer.
Ok maak ik ergens een redeneringsfout?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Ulrik
02/03/2008 - 22:45

Jan L

Gelieve uw vraag opnieuw te stellen op het andere forum onder dezelfde benaming Re: Speksteenkachels ... Tulikivi of Nunnauuni ? want anders wordt het helemaal te gek en wij kunnen moeilijk dagelijks op drie forums gaan kijken hé en daar zijn er al meer dan 1000 reacties en daar moet je zijn ok ?

Mvg

Ulrik

afbeelding van jan l
06/11/2009 - 20:42

Hallo,

 

Ik zou een cake willen bakken in mijn sarmi/c met onderaansluiting.

Moet de schouwklep open of to zijn tijden het bakken?

 

Groeten, Janl

afbeelding van stan-4
07/11/2009 - 20:45

simpel... dicht, dan gaat de warmte niet weg.

 

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.