Speksteenkachels ....tips ervaringen/gevraagd | Ecobouwers.be

U bent hier

Speksteenkachels ....tips ervaringen/gevraagd

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van wim-30
02/11/2007 - 18:50

Er zijn reeds heel wat topics ivm. speksteenkachels maar graag zou ik er nog ééntje bijvoegen ...

De stookplaats in de spekteenkachel van Tulikivi heeft tegenwoordig zo een wervelverbrandingskamer in gietijzer tegenover voordien dat het gewoon een gietijzeren rooster was met een wand in speksteenerop. Nu heb ik van een dealer gehoord dat ze bij Tulikivi al aan't terugkomen zijn op die wervelverbrandingskamer en mij hebben ze aangeraden een model te kiezen met de volledig spekstenen stookkamer.

Ook vertelde men mij na het aanwijzen van een model van kachel met een zeer strak uitzicht met gewoon grote lagen steen uit één stuk in lagen van 30cm en de breedte van de kachel (ong 1m30) dat men dit niet meer verkoopt omdat er problemen zijn met het barsten van stenen onder druk van de warmte en dat je beter kiest voor een model met kleinere stenen en dus meer voegen? Wat zijn de ervaringen hierover bij anderen...???

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Piet1968
22/05/2012 - 22:37

 Beste Wim,

 

Dit was zeker bij Geerts.

 

Gr.

 

Piet

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.