speksteenkachel | Ecobouwers.be

U bent hier

speksteenkachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van robbert
02/02/2010 - 21:55

vraag van robbert aan speksteenkachelgebruikers,

Na tien jaar zeer tevreden gestookt te hebben met een danskan houtkachel, deze hadden we als gezellige bijverwarming aangeschaft, maar  heeft regelmatig onze woonruimte alleen verwarmd zonder hulp van cv. We willen nu overstappen op een speksteenkachel als hoofdverwarming, maar hebben nog wat vragen die we nog niet op het forum zijn tegengekomen. Als de kachel  na  het  stoken  warm genoeg is, en je wilt  daarna voor de gezelligheid nog wat van het vlammenspel genieten, kun je er dan nog een paar blokjes opgooien , zodat hij mooi blijft branden, en blijft dan  de kachelruit wel mooi schoon, we stoken met droog hout. En als je een bankje eraan hebt, is dit dan echt prettig warm, of meer voor de sier. 

3 Reacties

Reacties

afbeelding van frank12rs
02/02/2010 - 22:44

Robbert,

Kijk eerst even op één van de meest gebruikte topics op dit forum:

http://www.ecobouwers.be/forum/post/speksteenkachels-tulikivi-nunnauuni-0

Ik denk dat je hier de meeste antwoorden op je vragen kan vinden, zowel van de voor als de tegenstanders.

Mijn raad is, ga naar mensen die een speksteenkachel hebben. Dat kan via de verkopers, dan vindt je de voorstanders, maar zeker ook via dit forum, dan vindt je iedereen.

Wij zijn eerst ook begonnen zoals jij, we hebben 20 jaar met een metalen kachel gestookt, de laatste jaren bijna zonder hulp verwarming, we hebben dan, na enkele bezoeken en veel gelezen op verschillende forums, besloten om toch te investeren in een speksteenkachel. Tot nu toe zijn we heel tevreden over onze kachel, maar je moet wel leren om er mee te werken. Ik heb al "zwarte" wolken gemaakt waar ik zelf van geschrokken ben en dat ondanks dat ik dacht dat je met een speksteenkachel altijd "Ecologisch" zou stoken, dat moet je echt wel leren.

Ter info, er zijn een aantal mensen op dit forum die eerst tevreden waren, maar later niet meer, of al veel minder, lees ook hun reakties.

Veel lezen, en als je overtuigd bent een speksteenkachel kopen.

Frank

 

afbeelding van robbert
02/02/2010 - 23:20

beste frank,

Dank je voor de snelle reactie, zullen we zeker doen !

robbert

afbeelding van geenwatje
06/02/2010 - 12:26

Frank,

Kun je me zeggen hoe je aan die zwarte wolken kwam ?

Hoe ben je er vanaf gekomen ?

Groeten.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.