specificaties laag energie woning | Ecobouwers.be

U bent hier

specificaties laag energie woning

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van ttom
03/03/2011 - 13:03

Indien je woning een laag energiewoning is krijg je een belastingsvermindering.

Volgens de definitie is een lage energie woning een woning waarvan de totale energievraag voor ruimteverwarming en koeling beperkt blijft tot 30kWh/m2 geklimatiseerde vloeroppervlak.

Ik heb een EPB-berekenaar aangesteld en die geeft een aantal waarden zoals E-waarde en K-waarde. Er wordt nergens in die studie gesproken van een waarde van totale energievraag en koeling.

Hoe wordt dit berekend? Wie berekent dit? Krijg je hiervoor een certificaat?

Tom

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Erwin Vanderlinden
03/03/2011 - 15:07

De EPB-software geeft naast het E-Peil en het K-peil onder meer ook een waarde mee voor de jaarlijkse netto-energiebehoefte verwarming/koeling per eenheid vloeroppervlakte. Het is die waarde die het criterium vormt voor het al dan niet toekennen van de belastingsvermindering.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.