soorten pellets?? | Ecobouwers.be

U bent hier

soorten pellets??

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van julie
25/03/2008 - 11:18

Beste,
Vorig jaar hebben we een RIKA pelletkachel gekocht.
Wij hebben ondertussen een aantal soorten pellets uitgetest.
Maar we hebben nog steeds geen goede korrel gevonden.
Na een aantal uur branden is het venstertje van de kachel steeds vuil-wazig en dan zie je de vlam niet meer.De korrels die we al gebruikt hebben zijn; hogramix, power-pelletz, wonterspan, premium holtpellets.
Zijn er mensen die ervaring hebben met pellets die niet zo rap het glas vuil maken van de kachel en alsook kwalitatief goed zijn?
Graag uw reacties en meningen
MVg

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
25/03/2008 - 16:41

julie

beginnen met de kachel in te regelen, althans ik neem aan dat dat bij een rika wel kan. vermoedelijk heb je wat te weinig of teveel lucht. onze pellets geven bij de ene klant een goed resultaat (1 keer per week het raampje schoonmaken), en bij de anderen moet dat dan weer elke dag. zoek de goeie luchtverhouding, en je zal je ruitje veel minder moeten schoonmaken.
ik weet niet welke kwaliteit wonterspan en hogramix nu leveren, maar zeker premium holtpellets hebben een goede reputatie.

hans

afbeelding van Uthrex
25/03/2008 - 17:27

Julie,

Wanneer hebben jullie voor het laatst de rookgaskanalen proper gemaakt?
Het ruitje van onze Saey (Rika) wordt ook sneller vuil als de rookgaskanalen beginnen te vervuilen.

Peter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.