Sma omvormer start niet op | Ecobouwers.be

U bent hier

Sma omvormer start niet op

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van 14.Broere
05/06/2011 - 10:00

Beste.

Gisteren zijn ze bij ons de pv installatie komen plaatsen. 15 panelen van 245Wp met omvormer sma SB3300TL-HC. Na alles geïnstalleerd te hebben gaf de omvormer geen krimp. Is dit normaal? Ze komen alles maandag onderzoeken en in orde brengen maar het is toch raar dat de omvormer totaal niet reageert. Geen led die brandt, geen foutmelding, gewoon niets. Ondanks dat de netvoeding correct is aangesloten.
Graag jullie antwoord!

2 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
05/06/2011 - 16:04

Is de Solarswitch (ESS) aanwezig en correct geschakeld? Zonder deze geeft de omvormer geen krimp en blijft deze volledig uit. Misschien scheelt er daar iets mee? Andere oorzaken zoals afwezige DC of AC zegt de omvormer normaal gezien iets op het diplay of met LED's.

 

Zoniet, als de installateurs snel enkele zaken nameten van de DC, polariteit controleren, meten in de AC omvormer/aansluitingfiche weten ze normaal direct waar het probleem zit. Het kan altijd zijn dat de omvormer defect is natuurlijk, dan moet er een andere in de plaats komen.

 

afbeelding van 14.Broere
05/06/2011 - 16:42

 

Beste,

De ESS is aanwezig aan het toestel. Meer dan dit onderdeel er op plaatsen kan ik toch niet doen? Heb hem er opnieuw opgeplaatst maar hij heeft nog geen krimp. Echt bizar!
 
Alvast bedankt!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.