slimme meters | Ecobouwers.be

U bent hier

slimme meters

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
02/12/2007 - 15:42

ik las laatst dat Nuon met proximus een pilootproject gestart zijn rond slimme meters in het huis. Weet iemand daar meer over ?
Het lijkt me wel een interessant pilootproject

6 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
06/12/2007 - 12:46
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)
afbeelding van paul_32
06/12/2007 - 14:53

Veel mensen schijnen werkelijk geen idee te hebben van hun energieverbruik, laat staan dat je praat over zuiniger met energie omgaan.
Daarom wil de overheid zogenaamde slimme meters invoeren, die kan je dan bijvoorbeeld via je laptop dagelijks of wekelijks aflezen. zou tof zijn.
ALs je dan weet welke apparaten stroom "vreten" ga je er hopelijk bewuster mee om.
Gelukkig denken ze er in nederland hetzelfde te doen.

afbeelding van stefan-14
06/12/2007 - 15:21

één groot nadeel, je kan je leverancier niet zelf kiezen, proximus werkt samen met maar één leverancier

en volgens mij niet de beste in België

Stefan

afbeelding van floris wouterlood
06/12/2007 - 15:25

Slimme meters zijn in de eerste plaats goed voor de energiebedrijven. Ze kunnen elk kwartier zien wat de vraag is. Dat scheelt honderden miljoenen aan buffer-opwekvermogen. Dat is dus ook goed voor het milieu en klimaat.

De consument schiet er helemaal niets mee op. Sterker, die moet de hele operatie betalen. Wie koekeloert er regelmatig in zijn meterkast? Juist: mensen die zonnepanelen op het dak hebben. Het is machtig mooi om de meter terug te zien lopen. Maar zonnepaneelbezitters zijn geen interessante klanten voor energiebedrijven, haha.

met andere woorden: slimme meters: niet nodig.
www.zonnepanelen.wouterlood.com

afbeelding van Anonieme gebruiker
06/12/2007 - 17:19
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Beste,

Een echte 'slimme' meter kan dagelijks zijn meterstanden zelf noteren. Wil je echte verbruikers zoeken in je huis, gebruik dan een (gratis te lenen) energiemeter.

Bekijk de opgegeven prijzen eens:

"Belgacom en Nuon hebben de prijs zoveel mogelijk gedrukt en zijn uitgekomen op een eenmalige activatiekost van 49 euro per meter en een maandelijkse servicekost van 4,99 euro per meter. Wat staat tegenover de voorwaarden en kost?"

4,99 per maand en 49EUR activatie, voor een systeem van 'automatische' computeruitlezing ... Dit slaan ze toch weer mooi maandelijks uit uw portefeuille.

Het is jammer - zelfs wraakroepend - dat een (op eerste zicht) perfect bruikbare techniek om mensen bewust te maken van hun energieverbruik (dat is nog steeds niet algemeen aanwezig), en hun daarmee tot besparingen aan te zetten, weerhouden wordt door platvloerse commercie.

Het zoveelste bewijs dat je voor energiebesparing niet bij de producenten te rade moet gaan.

Indien dit 'technisch' haalbaar is, wel beste Indexis / Eandis en andere (of hoe jullie nu weer heten), waarom is dit niet algemeen in gebruik. Waarom hebben jullie geen 'online' toegang om je meterstanden te volgen (of in te geven)?

Ach ja ...

afbeelding van geert devos
02/02/2012 - 16:25

Zopas een nieuwsbrief van de vreg in de mail gehad over de komst van de slimme meters.

volgende link : www.vreg.be/sites/default/files/adviezen/adv-2012-2.pdf

het komt erop neer dat de vreg de slimme minister (Vandenbossche ,juist ja, die het niet zo op heeft met de pv-bezitters) heeft geadviseerd omtrent de komst van de slimme meter.

Het komt vooral op het volgende neer (met de belachelijke argumenenten erbij) :

- slimme meters moeten er komen ("omdat de klassieke meters plotseling verouderd zijn, daarom "moeten" ze vervangen worden)

- verplicht voor iedereen (als je kan kiezen, wordt de uitrol te duur voor diegenen die er wel één krijgen )

- de klant zal door de slimme meter geinfomeerd worden hoe hij zijn verbruik kan inperken (heb ik natuurlijk  geen boodschap aan, mijn verbruik is al netjes nul op jaarbasis)

- pv-bezitters worden extra geviseerd , nl op 2 manieren , ten 1e men zal de terug op het net geplaatste stroom slechts nog gedifferentieerd vergoeden (in de zomer , als alles goed opbrengt , krijg je het minst betaald, want dan is de stroom het goedkoopst), ten 2e , facturering per tijdsdeel , dus reken maar dat je in de wintermaanden een gepeperde rekening in je bus krijgt voor de dure winterstroom die je verbruikt hebt , en dat je in de zomer je overschot aan elec op het net ziet verdwijnen , zonder ervoor gecompenseerd te worden (omdat je niet onder nul kunt gaan, alles onder je vorige meterstand ben je kwijt).

- belangrijk : in 2012 zal er in het parlement gedebatterd worden over de slimme meter.

dus : sidder en beef jullie pv-bezitters.

wie kent er een parlementarier die iets zinnigs kan doen voor ons pv-bezitters in het parlement. ????

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.