screens voor grote raamoppervlakken | Ecobouwers.be

U bent hier

screens voor grote raamoppervlakken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van pluppie-1
05/10/2005 - 10:46

Weet iemand een producent die screens kan maken voor ramen van 5,4m hoog en 4m breed? Enkele fabrikanten hebben me al vierkantig uitgelachen maar ik blijf doorzetten :-)
Ik wil namelijk van de zon genieten in de winter. Zonnewerende beglazing geeft me te weinig rendement en lijkt me ook niet de beste oplossing.

4 Reacties

Reacties

afbeelding van ahardeman
05/10/2005 - 19:58

Je zou ook aan een markies kunnen denken, die kun je wel 5.4 m breed krijgen, of een zonnescherm (knikarmscherm), tegen geringe meerprijs met zon/windmeter zodat hij stormvast is; ik heb er 2 van 4 m naast elkaar boven een gevel van 8 m lang.

Screens zo groot zou ik niet willen hebben, als het eens gaat waaien klappert het tegen je raam of kapot

Mvg Arnold

afbeelding van steven burvenich
06/10/2005 - 08:45

Heb je een uitgebreide raamverdeling (veel kader) of eerder weinig glasvlakken uit één stuk? Je kan de zonwering opsplitsen in kleinere delen.
Je kan bv. ook gaan voor zonneweringslamellen IN het glas zelf, maar niet eenvoudig bij zeer grote glasdelen.

afbeelding van pluppie-1
06/10/2005 - 10:53

Het zijn 2 op elkaar gestapelde schuiframen zonder tussenbalk. Het kan dus ev in 2 delen, maar dan kan geen van beide schuiframen open. Zo'n windscherm, is dat niet te groot en te omzichtig? We zouden graag onze gevel niet ontsieren. We zijn nog altijd in de ruwbouwfase, nu kunnen we dus nog aanpassingen doen.

afbeelding van jan maenhaut
06/10/2005 - 15:28
jan

er bestaat zoiets als 'koolshade'. Een gewapende doek bestaande uit micro lammellen die zonlicht filteren maar toch doorkijk van binnen naar buiten toelaten. Veel steviger dan gewone screens.
http://www.coopers-uk.com/koolshadewebsite2004/index.html
fds uit drongen http://www.fds.be verdeelde dit systeem, ik weet niet of ze het nog doen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.