schouwtrek 10PA pelletkachel MCZ | Ecobouwers.be

U bent hier

schouwtrek 10PA pelletkachel MCZ

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van eric b.
27/01/2008 - 17:30

Weet iemand hoe je als "leek" kan vaststellen hoe een schouw voldoet aan een schouwtrek van minimum 10PA voor een pelletkachel= met een spiegeltje, met een dun papiertje...?

De trek zou volgens een technieker, aangesteld door de invoerder van de kachel, niet voldoen.

De schouw werd geplaatst door de installateur van de pelletkachel, 8 meter hoog in 80mm inox binnen waarvan 3 bochten van 90 graden, uitgevoerd onder steeds 2x45 graden én 2 meter in dubbele inox buiten tot boven het dak. De gebruiksaanwijzing meld minimum 100mm en max.200mm.

Vreemd genoeg meette de technieker aangesteld door de invoerder, alsook de installateur, de trek nooit na.Kijk ook eens op" MCZ pelletkachel en plospan pellets, laatste bericht".

Dank,
Eric

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
03/02/2008 - 19:05
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)
afbeelding van Hans Delannoye
03/02/2008 - 22:47

met een trekmeter. je kan wel zien of een schouw trekt met een kaars, aansteker, lucifer, maar dat zijn geen nauwkeurige meetinstrumenten.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.